dilluns, 4 de maig de 2015

Col·laboració- Food Trucks, tendència a moda?

Aquest mes d'abril enceto una col·laboració amb la nova revista l'Endavant. Una publicació independent, plural i, abans de la meva incorporació, de molt bon nivell.

Aquesta primera aportació tracta dels Food Trucks. Aquí teniu la intro. Si voleu llegir més, visiteu el següent enllaç:

“FOOD TRUCKS”, TENDÈNCIA O MODA?

Els “food trucks” o “furgonetes de menjar” són un fenomen relativament recent al nostre país, fins el punt que no es pot considerar encara arrelat i consolidat. Però comença a tenir uns punts d’acceptació i qualitat suficient com que existeixin ja un mínim de dos promotors que organitzen freqüentment events des de l’any 2014.  Eat Street (food trucks i street food) i VanVan Market (més especialitzats en food trucks) han organitzat esdevenimenst puntuals per festes majors i dinamització d’espais en els darrers mesos a Barcelona, ampliant-n’hi el marc d’actuació a municipis de l’Àrea Metropolitana en el cas de VanVan.
La cultura gastronòmica vinculada a furgonetes de menjar comença a arrelar a altres països del nostre entorn, però ja fa força anys que és present als Estats Units d’Amèrica, on s’estima que tenen un impacte directe superior a 650 milions de dòlars anuals, amb un ritme de creixement que estima que arribarà a quadriplicar aquest valor en pocs anys.
L’acceptació del públic i el fet de ser una activitat que pot tenir implicacions positives per les ciutats, fan necessari que es prengui en consideració el fenomen dels “food trucks” al nostre entorn, es superin apriorismes i es plantegin possibles encaixos en les nostres ciutats.
Per accedir a la resta del text: http://lendavant.com/food-trucks-tendencia-o-moda/