divendres, 17 d’abril de 2015

La parada Cosmocaixa-Av.Tibidabo

Patrocini, naming i transport públic

FGC emula altres xarxes de transport i incorpora el patrocini, més aviat "naming" de la seva de la L7, Avinguda Tibidado, que a partir d'ara coneixerem com a Cosmocaixa-Av.Tibidado.

En aquest post parlaré poc sobre patrocinis i transport públic. Crec que donaria per un tema llarg i possiblement en un marc mixt entre economistes i gestors del transport públic, potser en un espai com Technicians & Policymakers.  Em sembla, en canvi, necessari marcar pistes inicials a qualsevol debat sobre aquesta qüestió. La principal és que el "naming" per si sol no aporta  un canvi substancial en el servei, tot i que ajuda a elevar els ingressos. La relació entre patrocinador i gestor del transport és fonamentalment econòmica, de marca i d'imatge.

Personalment, hi veig més sentit el patrocini vinculat a projectes i inversions concrets. Fins i tot en projectes que poden arribar a beneficiaren el patrocinador per potenciar la seva imatge, com ara una empresa tecnològica que patrocina i instal·la Wifi; patrocini d'espais de recàrrega de bicis elèctriques, etc. En un sistema de transport de bona qualitat pel que fa a la modernitat de les estacions i els accessos, caldria tractar d'innovar en aquesta qüestió.

Els canvis de nom, quins límits hi posem?

No recordo quan, diria que fa 4 o 5 anys, vaig plantejar per via ordinària (formulari web) a FGC que estudiessin el canvi de nom de l'estació de Provença per Diagonal, o Provença- Diagonal. El meu argument era senzill: l'estació genera equívocs a turistes i gent poc habitual de la ciutat. I costa d'entendre que, des dels accessos de FGC, puguis accedir a l'estació de metro a través de l'intercanviador, i les dues parades no tinguin res en comú al seu nom.

FGC em va respondre, comunicant els motius pel qual aquesta proposta, que no era original. I a banda de qüestions històriques i econòmiques (costos de reimpressió, megafonia, maquetació), es plantejava que els noms compostos no estaven previstos en aquell moment.

Poc temps després, Metro de Barcelona va incorporar-ho a l'estació Guinardó-Hospital de Sant Pau. I encara fou més sorprenent que amb el nou President, es plantegés el nom compost, però també orientat al turisme més que no pas a aclarir els dubtes que genera Provença, posant-hi Provença- la Pedrera.

En els darrers 15 anys, els debats sobre els noms de les parades de transport són habituals. Recordo un debat de baixa volada que plantejava incorporar noms il·lustres de Catalunya en estacions noves. Més recentment, la proposta de posar nom i/o patrocinar parades de Bicing, que ha quedat força abandonada per l'acord de patrocini de Vodafone.  Ara ens trobem en plena fase de maduració de la idea de posar-ni noms comercials. FGC, per ara, ha optat per buscar noms amb fort arrelament a la ciutat, i fins i tot a les parades en qüestió. Però és aquest un criteri generalitzat?

2 comentaris:

Joan TSF ha dit...

També s'havia parlat de rebatejar les parades de metro properes al Camp Nou...

Andreu Orte ha dit...

Cert, però sembla que amb l'estació de la L9 el tema del CampNou quedava força diluït.
Gràcies pel comentari!