dijous, 5 de maig de 2011

Embussos permanents

El mapa que adjunto determina, amb suport geogràfic, la velocitat comercial dels taxis de Nova York en hora punta (entre les 9 i les 4 de la tarda).
Les tonalitats més fosques corresponen a velocitats mitjanes inferiors a 7,5 milles per hora/11 kms/hora.

Si us hi fixeu, la zona amb trànsit complex afecta pràcticament tot el downtown i midtown, fins ben bé el carrer 70. Estem parlant d'una zona considerable, veient-se afectats de retruc les velocitats del vehicle privat i dels autobusos, que presenten velocitats molt inferiors al d'altres ciutats americanes.
Nova York està saturada quant a trànsit.Aquest fet ha d'amoïnar encara més si tenim en compte l'evolució metropolitana de Nova York. La ciutat extensa no només creix sinó que cada cop creix en direccions més variades (cap el mar, cap al nord, cap al sud i, sobretot, cap a l'oest).

Aquest fet pot no tenir consecuències per a la "Big Apple" sempre i quan les persones que marxen d'aquesta zona troben feina més a prop de casa. Ara bé, la informació disponible ens demostra que els "commuters" continuen creixent, amb mitjanes superiors a la mitja hora per trajecte.

Nova York no té més remei que prendre decisions per incentivar altres mitjans de transport, amb el risc que la demanda de transport públic sigui insostenible per a una regió metropolitana cada cop més poblada.
 En els darrers anys, de fet, ja s'ha apostat decididament per una xarxa de carrils bici que connecti Queens, Brooklyn i Manhattan i que permeti arribar amb relativa facilitat a les principals avingudes de la ciutat


A continuació, una demostració que es va fer fa 3 anys, en la qual es comparava un trajecte en bicicleta, amb transport públic i amb cotxe. Per altra banda s'han implementat solucions que estan canviant la ciutat, algunes d'elles polèmiques.

Lògicament, aquestes iniciatives, així com les iniciatives orientades a la promoció de l'autobús, tenen una feblesa evident: s'orienten a la població que resideix a prop de Manhattan. És a dir, s'orienten a la població que té menys propietat de cotxe i més accés a la completa xarxa de Metro.

Emergeixen d'aquesta anàlisi diverses consideracions:
- Nova York és una ciutat que combina el turisme, les persones que només hi treballen, població jove/Universitària i una població que viu amb greus dificultats econòmiques.
- L'ús del vehicle privat és brutal, quin és el futur metropolità a Nova York quan la benzina no sigui tant barata?
- Està Nova York preparada per ser una ciutat per viure amb infants a càrrec?