dimarts, 12 d’abril de 2011

Promeses electorals inadequades (III) Tornar al debat del Park Güell

L'Ajuntament de Barcelona ha buscat en els darrers dos anys solucions per preservar la salut del Park Güell. Fa un temps, de fet, els amics de BTV Notícies, van posar la pista sobre les intencions de limitar l'accés. En aquell cas, entre uns i altres, sembla que es va aclarir que no era possible fer pagar als turistes i deixar l'accés lliure als veïns.

L'alternativa que estava sobre la taula, opinió que jo mateix compartia, és obligar a fer una reserva prèvia als turistes i deixar l'accés lliure als veïns, una orientació que l'alcalde Hereu ha confirmat avui mateix i que coincideix força amb les propostes del soci de govern, ICV-EUiA. Aquesta proposta, però, requereix d'un debat profund amb els veïns i comerciants de la zona que sembla que no s'ha fet.  Quan dic que no s'ha fet em refereixo a les protestes recents, que poden afectar de ple la campanya electoral.

La primera protesta del febrer, en video


La segona protesta, més recent, en un article de premsa.

La solució sembla, doncs, complexa. I sigui quina sigui, afectarà l'actual equip de govern perquè s'ha anat deixat passar massa temps i, alhora, s'ha fet una inversió en paral·lel a un mes de les eleccions, que pot generar tensió amb els veïns, que no estarien tots d'acord amb la solució proposada.