dimecres, 23 de març de 2011

Promeses electorals inadequades (I) Àrea verda gratis?

Avui iniciem una sèrie de posts que ens pot portar fins les eleccions del proper 22 de maig. Ho dedicaré a promeses electorals de caire populista o bé propostes que tècnicament s'han plantejat de manera inadequada, ja sigui per un problema comunicatiu o bé per limitacions de caràcter tècnic.

La primera tracta sobre l'alliberament de l'àrea verda. Al debat d'ahir Trias va argumentar (imagino que sense concretar gaire) que faria que l'Àrea Verda fos gratuïta.

Barcelona té tres problemes en relació a l'aparcament de cotxes, però totes les avaluacions serioses vinculades amb l'àrea verda han donat resultats interessants als problemes de la ciutat: problemes d'aparcament per a residents, reducció de la congestió, major disponibilitat d'aparcament i també ha crescut l'ús d'aparcament soterranis (dels de preu entre 0,04 i 0,06 el minut, per cert, tant cars és la de concessionària SABA com els d'aparcaments privats).


En aquest sentit, tota millora pot resultar interessant, però s'ha de saber comunicar i no generar incertesa.

Recordem que el senyor Trias, l'any 2005 parlava d'una mesura recaptatòria i que havia de servir de molt poca cosa. L'Àrea Verda és cara i molesta molt pagar tant per tant poc. Però allà on hi predomina, conviu molt sovint amb àrees blaves (que també són cares), un element que considero que és essencial per valorar si és una mesura malintencionada en el seu disseny. De fet, més d'un cop he mogut el cotxe en veure que a l'altre costat del carrer tenia una àrea blava disponible.

L'any 2007, el senyor Trias va fer la proposta de fer-la gratuïta només a residents i comerciants.  Aquesta opció em sembla més raonable, donat que l'euro setmanal que es paga actualment no sembla un cost suficientment elevat per provocar que algú decideixi aparcar en un aparcament tancat. Tot i això, caldria veure si aquest euro que sembla gairebé anecdòtic, no acaba sent una bona font d'ingressos per revertir-la en altres polítiques de mobilitat, per exemple la proposta de promocionar la moto elèctrica que ha fet el mateix candidat.
En tot cas, caldrà avaluar molt bé si aquest insignificant euro setmanal, en cas d'eliminar-se, no dificulta encara més la quantitat d'aparcament disponible.


Per tant, si el candidat Trias acaba sent alcalde, com s'olora i preveuen totes les enquestes, bé faria de valorar en el seu conjunt aquesta proposta i concretar-la, no sigui que al final la proposta bàsica i simple esdevingui promesa electoral i el seu resultat sigui negatiu més que no pas positiu.