dimecres, 23 de febrer de 2011

Tarragona 2013?

Si recordeu, fa 2 anys començava a parlar de la candidatura de Tarragona 2017, Jocs del Mediterrani (post I i post II). En els darrers mesos la situació ha canviat i el que era una candidatura amb imatge i planejament urbanístic fet, ha esdevingut un sprint per preparar ràpidament l'opció del 2013.

La ciutat assignada, Volos a Grècia, ha renunciat per motius econòmics. Mersin i Trípoli són les altres ciutats que optaran avui per aquesta opció, tot i que la ciutat líbia ha perdut totes les opcions per motius obvis.

Sembla ser que Tarragona 2013 era una bona opció per accelerar inversions previstes i garantir la celebració dels jocs, especialment perquè el 2017 implicava lluitar contra altres ciutats que no estaven prepararades per 2013. Ara bé, cal no oblidar que el context econòmic no té un horitzó de recuperació clara, que algunes infraestructures i equipaments estan sense fer i que la promoció de l'event s'haurà de fer en poc més d'any i mig. Un risc, si més no, tot i que les espectatives també serien menors. Avui sabrem si Tarragona farà història.