dilluns, 24 de gener de 2011

Els informatius lingüístics a BTV

Fa uns dies es va filtrar (amb relativa fiabilitat) que CiU plantejaria l'eliminació o reducció de BTV en cas de governar a l'Ajuntament de Barcelona.El panorama audiovisual local està ple d'algunes contradiccions, com a mínim vistes des de fora:

- Emisores de ràdio d'abast local amb un pes massa important de programació d'abast global (per exemple, els partits del Barça).

- Dues xarxes de televisions locals (Canal Català i la XTVL), que no sempre fan programació local.
- El cas de BTV, capaç de reinventar-se amb nous formats, el més interessant el BTVnotícies.

Puc tenir una opinió al respecte sobre com hauria de traduïr-se aquest mapa, en la línia de garantir programacions que combinin programació local i evitin solapaments, tant en ràdio com en televisió.

També tinc clar què en salvaria per al cas de BTV:  un exemple seria els informatius en diverses llengües (InfoIdiomes), disponible també a BTVnoticies, un bon exemple del que ha de ser un servei públic, amb pocs recursos, fets amb la col·laboració d'entitats culturals així com consulats i sense duplicitats al panorama audiovisual.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El panorama audiovisual català està bastant malament. Jo sóc llicenciada en comunicació audiovisual, però no hi ha manera de trobar feina, així que m'he posat a estudiar un master MBA, aviam si tinc més sort. Espero que BTV no hagi de tancar!

emprenedor ha dit...

A veure si poden millorar alguna cosa. Jo no veig BTV a diari, però pel que he vist és ben bé com comentes. Salutacions!

A.Orte ha dit...

Emprenedor, gràcies pel comentari.El panorama audivisual pot canviar, de fet ja ho està fent, i em sembla que afectarà força també la producció de canals amb audiència com TV3.
Salutacions