dimarts, 18 de gener de 2011

Esperar el bus

 Des de fa uns anys els autobusos de moltes ciutats tenen (de manera més o menys generalitzada) indicadors de temps de pas. Actualment aquesta informació resulta útil per saber si hem de tenir més o menys paciència o bé si ens compensaria més anar caminant o en altres transports per arribar a la mateixa destinació.
L'ús de "bus trackers" ha arribat recentment als Smartphones, per exemple, Urban Step per al cas de Barcelona en Android.
A Chicago han ampliat aquest servei a locals i comerços privats. No són els primers locals on podem veure monitors de temps, en alguns aeroports i estacions de tren i bus ja en trobem als bars. La novetat és que el cas de Chicago és el primer on ho veig en locals al carrer, sense un equipament específic de transport.
Els testimonis reconeixen que és una fórmula interessant per fer entrar gent que sap que ha d'esperar una estona, o d'altres que estan fent compres i volen fer temps. En el cas de Chicago afegiria que el clima hi juga un paper, fa molt fred a l'hivern i, per tant, potser algunes persones fullejaran llibres, compraran un cafè o entraran a un supermercat si saben que disposen de 10 minuts.
El temps dirà si és interessant com a servei i si té sentit que una implantació massiva impliqui despeses compartides.
En definitiva, una bona integració dels interessos dels privats i de la informació en temps real que pot fer la vida una mica més fàcil.