dimecres, 26 de maig de 2010

Modes

Quan sembla que els nostres pares i avis començaven a entendre allò del "guai", "xulo", "consoles" o altres paraules o instruments moderns, ens trobem amb un altre nou canvi en la forma d'explicar les coses. I correm el risc de fer el ridícul en alguna ocasió.

Fa uns dies, en pocs minuts, vaig adonar-me de com canvien les coses en uns anys. Una persona amb la que parlava i jo mateix parlàvem del mateix concepte, però tots dos ens feiem una imatge completament diferent sobre el mateixos conceptes.

Així, quan ell em parlava de balneari, jo m'imaginava un lloc on van persones d'edat avançada a rebre tractaments reumàtics. En realitat es referia al que ara s'anomena SPA, que no és més que un balneari modern i que ara pot ser simplement una piscineta o banyera.

Posteriorment, el cambrer ens ha ofert una "amanida de fruites". El meu acompanyant s'ha imaginat un plat bastant gran ple de fruites. Jo he tingut aquesta imatge, però després m'he adonat que el local era modern i... sí, efectivament, parlàvem d'una macedònia servida en got.

Un cop acabat el dinar he vist com m'enviaven un "retweet".. el que fa uns anys passava amb un enviament de fax amb un acudit o document que volies compartir.


Les coses, no hi ha dubte, canvien.