dimarts, 25 de maig de 2010

Gal·la Placídia

Informaven els companys de BTV Notícies fa uns dies. Com a resultat del trasllat del renovat Mercat de la Llibertat, una obra amb resultats excel·lents en tots els sentits, els veïns han recuperat un espai emblemàtic de qualitat, però han perdut la propera plaça. Durant uns anys Gala Placídia ha estat la seu temporal dels mercats, però un cop s'ha tret la carpa que ocupava bona part de l'espai, no s'ha actuat per recuperar la seva utilitat i imatge anterior.
Actualment la plaça es troba amb sensació d'abandonament, afectada també pel fet que a la cantonada amb la Via Augusta hi ha el solar de la futura seu del Col·legi d'Economistes. 

Fa gairebé 7 mesos del trasllat definitiu del mercat, però tot segueix igual, tot i que algunes informacions indicaven una previsió d'actuació a curt termini, incloent-hi una nova peatonització de Riera de SAnt Miquel i una reurbanització temporal de la Plaça, una proposta d'ERC que actualment sembla estar aturada. Altres grups, per exemple CiU, obtaven per aprofitar la situació per fer una reforma integral de la Plaça.En realitat, aquell espai no acaba de tenir un ús òptim, tot i que abans de les obres hi havia gent gairebé sempre. Es tracta d'un espai bastant gran, molt proper a la plaça del mercat, només separats de dos solars. Per una banda, l'estació de FGC provoca que sigui un lloc de pas, però tampoc acaba de ser una plaça per als nens, probablement degut al pas de cotxes

 Nota: La foto prové del Bloc "Estel Blanc"