dijous, 20 de maig de 2010

Diagonal al proper mandat

Després del desgavell, arriscat, mal organitzat i innecessari, de la consulta de la Diagonal, el missatge polític ja no és el de carregar-se la consulta o defensar-la, sinó més aviat plantejar un debat seriós sobre el futur de la via.

Tot i que l'opció C incorporava la crítica a la consulta i la defensa del "no toqueu la Diagonal", també incorporava el que sembla (ara sí) l'opció defensada per CiU, el principal partit en l'oposició. És a dir, la defensa d'una reforma menys agressiva.

Ahir vam poder saber que la reforma entrarà al programa electoral dels principals partits. Ho farà perquè és evident i notori que hi ha dos problemes importants, el principal relatiu al transport públic a la Diagonal i el segon la seguretat del vianant i la convivència amb la bicicleta. Les solucions, impliquin reformes petites o reformes importants, aniran en detriment del vehicle privat a la Diagonal. Això no vol dir necessàriament que el vehicle privat no pugui entrar a la Diagonal o no faci la seva funció en la mobilitat quotidiana. Un informe intern de tècnics de mobilitat que justificava la reforma indicava que només un 5% del vehicle privat creua la Diagonal entre F.Macià i Glòries. Per tant, la Diagonal és un lloc de pas.

Qualsevol reforma ha de donar prioritat al transport públic, és aquesta la prioritat de tots els partits, excepte el PP i la prioritat de les persones que viuen o treballen al voltant de la Diagonal. És una aposta en concordància amb la L9, que connectarà els municipis del Baix Llobregat amb una part de Barcelona i que ha de permetre absorbir una part del vehicle privat (el metro serveix per això).
Però és una aposta que només serà creïble si es dóna exclusivitat al transport públic i si es fa amb una dotació de vehicles i freqüència d'acord amb la demanda real, no pas en l'ús actual, tal com passa en algunes línies d'autobús que no amplien freqüència perquè "la gent no els agafa".

Els conductors de vehicle privat? Hauran de decidir entre l'actual bloqueig de la Diagonal o altres alternatives a l'Eixample que els portin a la seva destinació final.

Per cert, el mateix informe secret de "Mobilitat" adverteix que la zona amb major saturació de trànsit serà, el 2018, l'àrea de la Plaça Europa, un detall sobre previsions de creixement de població a la Regió Metropolitana que caldrà tenir en compte.

Actualització: pocs minuts després del meu post, s'ha conegut que els grups municipals han acordat una primera proposta de millora.

4 comentaris:

mireia ha dit...

Andreu! l'enllaç a la proposta de millora crec que està trencat!no m'hi deixa entrar.
Bon post! Bona nit!

A.Orte ha dit...

Gràcies mireia. Ara sí, funciona bé.
Salutacions

Met ha dit...

L'Opció C ha aglutinat el vot de càstig a un ajuntament que fa temps ha perdut els papers.

Aquesta consulta, en que em sembla una bona iniciativa però molt mal gestionada, ara significa un stand-by fins que les properes elecciosn municipals d'aquí un any aclareixin l'horitzó políric de Barcelona.

Jo estic convençut que la Diagonal veurà circular els tramvies de punta a punta, però la intervenció es farà amb més cura i discressió.

Els conductors del vehicle privat han d'anar-se mentalitzant que no es pot anar en cotxe a tot arreu. Cal aprendre a fer servir el cotxe.

A.Orte ha dit...

Met, coincideixo amb la teva apreciació 100%. Quant el tramvia veurem com acaba tot plegat. A mi no em semblava malament l'alternativa que el feia anar pel mar, baixant per Urgell i Paral·lel fins Colom i d'allà a connectar amb el Zoo. Clar que llavors esdevé un mitjà de connexió de Ciutat Vella amb l'eixample esquerre i l'oest de la Diagonal i una connexió transversal.