dilluns, 19 d’abril de 2010

Mostra teatre infantil i juvenil

Igualada ha estat l'amfitriona, un any més, de la Mostra de teatre infantil i juvenil. Un espai interessant per la producció d'arts en viu i un aparador magnífic per a professionals (productors, responsables tècnics i artistes) de trobar-se durant més de 4 dies. I fer-ho presenciant les representacions, ja siguin a l'aire lliure, als teatres i auditoris, i també al carrer.

A Catalunya trobem diverses paradoxes en l'àmbit de les arts en viu (teatre, música i dansa): Una d'elles és que es "legitima" i fins i tot es programa la construcció d'equipaments municipals però no hi ha, fins el dia d'avui, un circuit de difusió artística d'àmbit català que garanteixi programacions estables per aquests equipaments. I quan l'oferta cultural arriba, sovint ho fa com a resultat d'un èxit a Barcelona, que genera un efecte "crida" als programadors municipals, que volen un espectacle quan es pugui pactar una gira.

Ara bé, iniciatives com aquesta, organitzades de forma aparentment molt professional (ahir vaig poder-ho observar en directe) demostren que hi ha talent, hi ha organització i existeix l'interès, però possiblement falta alguna cosa més per fer que la població tingui accés a informació més rica en relació a l'event. Com a mínim quelcom més enllà d'una notícia brevíssima a un dels diaris més llegits a Catalunya.  Mentrestant, seguirem sabent quins són els espectacles més vistos a Barcelona i es seguirà donant un espai important als espectacles més professionalitzats.