dimarts, 30 de març de 2010

Canvis esperats

L'any passat, en plena renovació de l'executiva del PSC, Jaume Collboni va ser nomenat Secretari de Programes.
Fou un primer pas del canvi de cares que propugnava en Montilla de cara a la preparació de les eleccions 2010. Per aquest motiu sobta que alguns mitjans destaquin que en Collboni substitueix Zaragoza en la direcció de campanya. En Zaragoza tingué una influència molt alta en les anteriors eleccions generals, fonamentalment en les estratègies i en el missatge. Fetes en altres circumstàncies, l'estil de treball en equip quedà diluit pel personalisme i els titulars de premsa cridant a la por pel PP.

Les coses han canviat. Actualment, el reconeixement intern per una mala comunicació de l'acció de govern, acompanyat d'un autoconvenciment dels aspectes positius d'algunes conselleries, i dels negatius d'altres (especialment les de ICV), obliga a una nova posada en escena que intenti treure els aspectes positius i en camuflin els negatius.

Implica això que el canvi en el cap de campanya generi un canvi d'estil? La persona és només una característica. Però no oblidem que es tracta d'un equip de treball, on en Zaragoza seguirà sent rellevant, però també ho seran persones afins al PSC, sense carnet, així com membres del teixit associatiu. Tendències comunes amb la posada en escena de CiU: donar sensació de proximitat al territori (buscar referents en ell), donar sensació d'equip, campanya en positiu i proximitat als col·lectius clau.