dimarts, 15 de desembre de 2009

Setmana blanca


El nou calendari escolar provocarà alguns canvis poc consensuats amb el sector. L'inici anticipat al mes de setembre garantirà unes vacances més curtes i uns menors problemes per les llars que actualment no saben què fer amb les criatures.

Diverses veus semblen contràries a l'aturada tècnica durant l'hivern:
- La discontinuïtat en un trimestre difícil per la mobilitat de la setmana santa.
- La dificultat de garantir que tothom pot permetre's les activitats que s'insinuen que s'haurien de fer aquella setmana. Especialment sensible ha resultat la proposta del conseller Maragall, vinculant-ho al "turisme escolar d'esquí", que ha generat dubtes per totes aquelles famílies que difícilment es poden permetre ni tant sols un cap de setmana de vacances. Amb l'actual situació econòmica, la perplexitat d'algunes llars pot créixer d'igual forma que augmenten els dubtes del professorat. I en aquests casos, els pals se'ns endú sempre els interessats del sector.

Amb qui s'està consensuant aquesta proposta? Si no s'ha consensuat, per què es comunica? És una opinió del conseller o un plantejament?

I per acabar comentar que algunes escoles, de fet, ja porten molts anys fent una aturada de 2-3 dies a finals de gener. Però en aquest cas l'escola no tanca i el professorat es dedica a d'altres activitats culturals, esportives i lúdiques (incloent-hi un viatge a la neu).

1 comentari:

Daniel Vidal ha dit...

La idea no és dolenta. I "consensuar" no és sinònim de perfecció.
Per mi el plantejament és senzill:

a) Els professors que facin les mateixes hores de feina que qualsevol altre treballador.
b) Les que no facin en un curs (les 'envejades' vacances) les apliquen per a fer reforços i activitats en aquestes noves vacances.
c) No hauria de ser tan car que les escoles fessin durant 5 ó sis dies uns plantejaments educatius però no lectius, no?