dijous, 10 de desembre de 2009

Els reptes de futur dels politòlegs


Estem en situació de crisi econòmica, crisi dels partits (de política tothom en parla), però curiosament els mitjans de comunicació i les persones que busquen respostes o fan propostes no tenen com  a referent la ciència política ni els politòlegs catalans. Lògicament, els referents intel·lectuals i propositius a casa nostra són les persones que sovint escriuen articles d'opinió en diaris. Alguns tenen formació politològica, molts altres analitzen la realitat d'una forma diferent a la que tindria un politòleg.

Aquesta situació és especialment rellevant a la blogosfera, on fins fa relativament poc temps la visibilitat dels politòlegs era mínima. Si algú volia aproximar-se al món de la política, havia de llegir blogs de polítics. Però, és aquesta l'única o millor forma de comprendre la realitat?

En aquest entorn té sentit que es promocionin espais de debat entre aquests col·lectius. Un col·lectiu dispers, present a molts sectors de la societat (no només en l'àmbit públic), jove i poc institucionalitzat, ja que el seu col·legi professional no té prestigi entre els graduats.

Avui es celebra un senzill acte (18:45 al Campus Ciutadella) que ha de servir per impulsar aquest espai de trobada. Ho coordina l'Associació d'Antics Alumnes i hi seran present alguns amics, dos d'ells amb bloc amic: els de Pati Descobert i Aubachs.

L'altre és una nova iniciativa empresarial, sorgida des de la voluntat de crear instruments de comunicació política, tant per la societat com pels partits i organitzacions públiques. E-Politicae tindrà un espai en aquest acte.

De ben segur, les properes iniciatives tindran com objectiu proporcionar anàlisi politològic a les persones i entitats amb voluntat d'analitzar els fenòmens polítics i socials als quals s'enfronta el país.

1 comentari:

Daniel Vidal ha dit...

Dintre d'aquesta crisi, existeix la crisi:
a) dels emprenedors d'actes
b) dels comentaristes de blogs

Serveixi aquestes línies per demostrar que l'acte que vau organitzar, a més de respondre molt bé a la finalitat cercada, pot trencar inèrcies com les comentades.

Felicitats per l'acte.