dimarts, 22 de desembre de 2009

AirComet

Air Comet seguirà les passes de Air Madrid i altres companyies gestionades des d'Espanya i aviat desapareixerà.
Com a companyia la meva única experiència va ser terrible, un vol de 10 hores que va tenir 12 d'endarreriment, un avió vell, mal conservat. Era la companyia que emprava Marsans per als seus vols transoceànics i tot i  la compra (o leasing) de 7 nous Airbus A330.

Aquesta no és la única mala notícia per al seu president, Gerardo Díaz Ferrán qui, recentment, es va veure obligat per un jutge a cuplir amb un compromís salarial a Trapsa, una empresa del sector del transport terrestre.
En pocs dies aquesta empresa s'ha posat a la venda.

Recordo als lectors que el senyor Díaz Ferrán és el representat d'un determinat empresariat espanyol, el que està adherit a la patronal CEOE. Per tant, és el senyor que ha estat durant tota la crisi donant lliçons sobre com sortir de la crisi a tot un estat (el mateix que els sindicats majoritaris, uns dels més subvencionats i poc representatius d'Europa). Poca cosa més es pot afegir.

2 comentaris:

Daniel Vidal ha dit...

Sense entrar en valoracions personals (no conec tant la persona ni el personatge), deixa'm dir que, almenys, sí que la representativitat del sistema funciona, és a dir, que com tu correctament dius, aquest senyor és "el representant d'un determinat empresariat espanyol".
I és lògic que actui així.

De fet, si fos per la manera de portar les empreses, representaria un sector més que majoritari de l'empresariat espanyol.

Alfons ha dit...

El més greu de tot és que ha hagut de ser un tribunal comercial anglès qui ho fes petar tot.

Cap institució espanyola va fer res per tal d'evitar que s'arribés en aquest extrem.

Foment sabia, des de principis de novembre, que Air Comet era completament inviable, i no van fer res per evitar que continués venent bitllets: a aquest senyor se li han permès moltes llibertats només perquè era el president de la CEOE.