dimarts, 20 d’octubre de 2009

Freixenet

Freixenet i el Nadal, tothom espera notícies, una demostració cinematogràfica per un missatge consolidat en el consumidor. Freixenet no necessita gaire per recordar que, un cop hagis de comprar cava per festes, els compris a ells. En aquest sentit, els anuncis de Freixenet no entenen de crisi i no crisi. Ells gastaran menys en l'anunci però tenen el mateix objectiu. I si pot ser, compra la varietat més cara.
Per tant, tot i que a primera vista sorprèn que un 80% de l'anunci sigui el mateix del 2008, el que realment queda és que Freixenet no vol gastar gaire. Màrqueting o crisi? No en dubteu, una gran estratègia d'imatge corporativa, a l'alçada de la Responsabilitat Social Corporativa, tant de moda en època de bonança econòmica. Adaptant el concepte a la crisi, tenim la mesura de Freixenet.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
A mi el què em sorprèn és que l’anunci que aquest any no faran l’anunci sigui considerada una noticia tan important, i que s’hi vulguin buscar explicacions relacionades amb la crisi, etc.
A veure, quin era l’objectiu de l’anunci de Freixenet els anys anteriors? Que tothom parlés de Freixenet.
Quin és l’objectiu d’aquest any al fer l’anunci que no faran l’anunci? Que tothom parli de Freixenet.
S’han aconseguit els objectius de Freixenet? Si, amb escreix.
Per tant, no cal buscar-hi més explicacions. Es parla de Freixenet i molta gent tornarà a comprar cava d’aquesta marca (jo, la veritat, procuro evitar-ho, i me’n surto prou bé).
Fa uns anys vaig conèixer i tractar bastant en José Luis Bonet, President de Freixenet, i és un home que coneix molt bé el seu negoci, ho ha demostrat sobradament durant molts anys, primer com a Director General de l’empresa i des de fa uns anys com a President. I aquest any a més a més s’estalviarà uns quants calerons al repetir l’anunci de l’any passat. Chapeau!