dilluns, 5 d’octubre de 2009

1984


Una lectura als 17 anys i un retorn 12 anys més tard a l'Orwell . 1984 s'ha adaptat al teatre i ha arribat a Barcelona de la mà de Tim Robbins i la seva companyia "Actors' Gang".
Teatre poliorama ple, barreja entre públic de 30 pocs i de gent que passa els 50 sobradament. Una barreja que només s'explica per l'alt preu de les entrades.
Pels qui esperen una obra amb molts escenaris tindrà una petita decepció. L'obra es situa en una habitació d'interrogatori del Gran Germà. Winston Smith és interrogat i qui no hagi llegit el llibre no sap ben bé per quin motiu. Durant ben bé una hora es van coneixent fets de la seva vida recent, representada per 4 esplèndids actors que es posen a la pell de diversos personatges. De fet, gairebé no en fan de comissaris. En Winston té una vida normal des del nostre punt de vista actual: parla sobre el govern, treballa, dorm, de tant en tant veu una dona.
Però tot plegat és impossible en un món on el dubte no està ben vist. El món de 1984 vist des del 1948, o tal com explica Robbins potser no queda tant lluny?