dilluns, 7 de setembre de 2009

La Florida i Miramar

Fa pocs dies coneixíem els problemes dels hotels de gran Luxe "La Florida" i "Miramar", avui coneixem més detalls. Dos grans hotels amb dos grans hàndicaps: estan pensats per un públic, el viatge de luxe, que és fonamentalment urbà. La gent no ve a Barcelona a descansar, ve a fer moltes altres coses, però no relaxar-se. I si depèn de taxis o transport privat, s'estima més anar a qualsevol dels hotels de luxe de la ciutat.  El segon hàndicap ha estat la dificultat per enganxar el viatger de negocis, un viatger que no té gaire temps per gaudir de les comoditats de l'hotel, tot i que sovint hi va.
Si finalment es confirma i tots dos tanquen, perdrem com un múinim un hotel preciós. La Florida tenia unes grans instal·lacions, gairebé pròpies d'un SPA de luxe, un bon restaurant i un entorn tranquil.  La combinació el feia un dels hotels favorits d'Europa.

5 comentaris:

Daniel Vidal ha dit...

Barcelona no és una capital d'un Estat. Això implica que no hi ha embaixadors ni venen caps d'Estat. Tampoc tenim les seus de grans corporacions.
El "mercat de luxe", en conseqüència, és limitat.
Hi ha massa hotels "de luxe". Amb el "W" passarà quelcoam similar.
Sí que hi ha mercat per bons hotels amb bones instal·lacions(gimnàs, disseny, bars), especialment si estan ben ubicats i tenen preus "correctes".
Però en aquests dos casos (i segurament el "W", també)s'han equivocat.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Primer de tot no crec que tanquin, almenys no a curt o mitjà termini.
Segona cosa: jo viatjo bastant. Si arribo a una ciutat per a una o dues nits i em porten a un hotel com el Florida o el Miramar, jo m’emprenyaré. Lluny de tot, sense cap botiga ni museu ni quiosc ni res de res en el seu entorn. Sense possibilitat de sortir a passejar després de sopar, o d’anar a sopar al restaurant de la cantonada si em ve de gust. Tot són inconvenients. D’avantatges també n’hi ha algunes i no cal referir-les aquí, ja hem llegit les respectives propagandes.
Si jo sóc turista o vinc a Barcelona per feina, el que vull és allotjar-me al Majestic o en qualsevol altre hotel d’aquella zona cèntrica. Ni Montjuics, ni Tibidabos ni Forums, massa lluny de tot, i penso que la meva visió la comparteix una gran majoria de viatgers. Lògica pura!
Res, unes inversions equivocades però amb l’agreujant que l’ajuntament que es nodreix dels nostres impostos també ha participat d’aquestes inversions equivocades. A mi és això el que em sap més greu.

A.Orte ha dit...

100% d'acord amb vosaltres, també amb l'apreciació política de'n Miquel.

Anònim ha dit...

Algo coneix la situació actual de l'hotel? Finalment serà tancat?

A.Orte ha dit...

Anònim, de moment no s'ha avançat en aquesta qüestió.
Gràcies