dimarts, 8 de setembre de 2009

El quart cinturó

El Pacte Nacional per les Infraestructures, aprovat pel govern avui però amb el no de la resta de grups, es basa en diversos esborranys. La qualitat d'aquests documenta era força elevada tècnicament parlant. Ara bé, com passa en qualsevol organització (pública o privada), falten les mans dels gestors. I si aquests gestors són polítics, més varien els objectius bàsics.

El PNI tenia grans reptes de futur en tots els esborranys (aquí el primer). El resum de tots els documents es resumeixen així:

- Descongestionar la xarxa de rodalies,que serà transferida properament i garantir un servei de qualitat (demanda dels usuaris de transport públic).
- Garantir la connectabilitat ferroviària de línies d'escassa demanda per la vertebració del país.
- Millorar la xarxa de carreteres de la Generalitat, especialment en la connexió entre capitals de comarca, que tenen una accidentalitat superior (no reconeguda oficialment) a carreteres amb trànsit similar en altres demarcacions.
- Posar al dia les demandes dels municipis de l'AMB, especialment els de la segona corona, que són els que han crescut més en termes poblacional.
- Ampliar la Xarxa de Metro.
- Connectar el Port a Europa amb un ample de via europeu.
- Millorar la gestió aeroportuària.

El PDI és un bon document de base per tots els objectius plantejats. Lògicament caldran calers i molt possiblement moltes de les obres previstes seran inaugurades per un altre govern i un altre color o combinació de color polític.
Per aquest motiu sembla imprudent, jo diria que fins i tot temerari, que el Quart Cinturó sigui un projecte tant aturat. És imprudent perquè les demandes de transport no es poden anticipar clarament. És a dir, el resident a Sitges no sempre es desplaça a Barcelona. Els darrers anys ha demostrat que alguns municipis, com per exemple Martorell, han crescut. I ho han fet en persones que es desplacen a Barcelona per feina, però també a Terrassa, sant Boi o Manresa. Deixar tot el futur dels residents metropolitans a una línia de tren, que et deixarà al nucli urbà i no al barri on vius, significa que algú no està veient la realitat. La gent, quan es tracta d'anar a treballar, vol desplaçar-se perdent poc temps.

I és temerari també des d'un posicionament nacional. Hi ha temes que, sincerament, jo obligaria a aprovar per 3/5 parts del Parlament: educació; llengua; relacions institucionals (reglaments de les institucions, relacions externes i institucions depenents del parlament); infraestructures de país.
No pot ser que en 4 anys el Pacte quedi a un calaix. De ben segur que el 80% del document es comparteix al detall, però sense un vist i plau del 100% per part dels partits més votats (els que tenen més opció de governar), el document quedarà legitimitat per ser substituït.

3 comentaris:

David ha dit...

El famós IV Cinturó és un projecte que data del ...1968!! i inicialment es va preveure com l'alternativa de futur a la N-II entre Abrera i Sils, traient-la del Maresme. Els d'aquella època tenien vista, justament la poca que tenen els qui s'oposen a ella...

Warmize ha dit...

Això vol dir el de sempre, que els polítics no treballen per qui els paga sinó pel seu partit o per ells mateixos.
I desprès es cansen de dir que ells estimen el país més que els altres i tot això.
A Espanya passarà igual, es vol canviar el model productiu pel que jo porto 10 anys demanant (I+D+i) i ja veurem que passa quan hi hagi el proper canvi de govern.

Daniel Vidal ha dit...

Efectivament, tothom estaria d'acord.. si no fos pq aquest tema té unes connotacions i vinculacions amb la bombolla inmobiliària.

"La gent" efectivament vol desplaçar-se perdent poc temps o (i és important aquest 'o') anar a viure a un lloc barat (justament pq la "pega" és el tema dels desplaçaments).

El problema és que es continuen venent pisos/cases etc. a força quilòmetres de Bcn a preu de com si estiguessin a 10 minuts del centre. I es pressiona per a que així sigui. I jo, perdoneu, això ja no ho tinc tant clar.