dijous, 2 de juliol de 2009

Targetes de transport


Fa uns anys TMB va jubilar les antigues cartolines de transport per unes electròniques del tamany d'una targeta de crèdit. Encara avui hi ha ciutats on els títols multipersonals són antics, però conviuen amb títols de transport moderns, com en el cas de París, Madrid o Estocolm, per posar exemples en el qual el paper, el cartró i la banda magnètica hi conviuen.

La tecnologia es posa fonamentalment en mans dels títols pre-pagament i d'abonaments anuals. El cas més paradigmàtic és l'Oyster de Londres, una targeta que permet passar i reduir el saldo disponible sense necessitat d'entrar en contacte amb cap forat de la màquina. L'avantatge no és únicament evitar cues i problemes per deteriorament, també s'aconsegueixen reduccions de preu important en funció de l'horari, premiant les hores "off-peak". De fet, l'Oyster és la gran desconeguda de molts turistes, ja que es pot tornar un cop acabat el viatge, retornant-te la fiança de 3 lliures. En la darrera visita vaig obtenir-ne una i vaig gaudir d'una reducció de gairebé un 25% en la meva despesa en transport respecte visites anteriors amb ús similar de bus i metro (4 cops al dia).

Aquesta setmana s'ha conegut que Barcelona optarà per incorporar aquest tipus de targeta.

De moment la informació que tenim és d'àmbit tecnològic, caldrà veure si es tracta d'una simple modernització de l'envoltori o bé s'intentarà premiar el pre-pagament i els abonats mensuals i anuals, que al cap i a la fi són els que agafen el metro no només per desplaçaments anada-tornada en hora punta (la considerada mobilitat obligada).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que ja era hora, és un sistema eficient, i de pas un estalvi de cartró...
aubachs

Frans ha dit...

A veure si això fa que es coli més gent! Podrien aprofitar per canviar les barreres d'accés.
En tot cas, coincideixo en dir que tecnològicament és un pas endavant.

by Daniel Vidal ha dit...

A veure quan finalment esarà implementat a tota la xarxa!