dijous, 9 de juliol de 2009

Queixes

El temps dirà si compensa econòmicament o no ho fa gens. Però la veritat és que el Tour arriba avui a Barcelona i molta gent s'està queixant.

Anem a pams:

- El Tour és un gran esdeveniment internacional, només a l'alçada de les audiències dels mundials de futbol, basquet i atletisme i dels mundials de F1 i GP. Barcelona ha trigat 44 anys en tornar a tenir un final d'etapa a Barcelona.

- Altres ciutats europees tenen finals d'etapa de Tour, Volta a Espanya o Giro cada any: Madrid, PArís i Milà. En el cas de París en plena voràgine turística, a finals de juliol, afectant el trànsit durant més de 8 hores.

- La meva opinió podria ser una altra si no fos el cas que els diumenges que tinc la sort de córrer per la ciutat, molta gent també es queixa dels talls de trànsit puntuals. També es queixaven recentment amb la Gay Parade o amb manifestacions de gent que perd feina. I ens queixem tots amb les obres que duren més del compte. Tot ens toca els nassos a uns o altres, com als madrilenys, novaiorquesos o londinencs.

Per tant, sembla que fem un gra massa, que per un cop en 40 anys tampoc és com per expressar totes les nostres frustracions i emprenyamenta col·lectiva. Quin és el preu de ser una gran ciutat? Tenir problemes com aquest.

Això sí,ara, com ja es demanava a Vida Quotidiana, haurem de ser justos amb les curses pròpies del país que estan morint. La marca Catalunya, i la marca Barcelona, no ha de ser únicament l'aparador. Des dels Jocs Olímpics, si una cosa s'ha demostrat és que es poden organitzar grans events amb èxit.

5 comentaris:

Pau ha dit...

I llavors passen coses imprevisbles que ho desllueixen tot: com la que està caient avui sobre Barcelona. Quina llàstima.

David ha dit...

Hi ha gent que es queixa per queixar-se, però curiosament són els primers que si s'ha de tallar la ronda per protestar per la narcosala, ho fan....

Per cert, merci per la referència!

A.Orte ha dit...

Un exemple de l'impacte en termes d'imatge. Armstrong penja un video al Twitter on parla de Girona. En un instant més de 10.000 persones ho llegiran i qui sap si alguns hi aniran.

http://www.livestrong.com/lance-armstrong/video/tour-de-france-stage-6-preview-with-lance-armstrong-and-dedication/84398c63-ffc9-4f9e-a3e5-5dac3794c593/

Un altre exemple,del mateix Armstrong:

"Started to rain and it was like ice! Finished in Barcelona which is one stunning city"

Tot plegat demostra que no calen grans campanyes turístiques per atreure interès.

Àngel ha dit...

Què voleu que us digui... Fa anys que segueixo el ciclisme i m'agrada especialment el Tour, però no tinc elements de judici per valorar el benefici econòmic que suposa el pas de la cursa per Barcelona. Intueixo que servirà com a reclam turístic i que, per tant, beneficiarà aquest sector.

Ara, això de la repercussió publicitària valorada en 30 milions d'euros em sembla que s'ho ha tret algú de la màniga molt alegrement. No crec que n'hi hagi per tant.

També crec no és el mateix restringir la circulació un diumenge, matí o tarda, per celebrar una cursa, desfilada, celebració o manifestació oberta a la participació del conjunt dels ciutadans, que fer-ho un dia laborable per permetre que 70 escollits competeixin a veure qui arriba abans a meta.

Deixant de banda la meta de París, el tercer diumenge de juliol (!), la majoria de les ciutats amb sortida o arribada són simples capitals de prefectura en el millor dels casos. Tot plegat, força provincià, aquesta és la gràcia del Tour. Avui comença la muntanya, la veritable competició.

En fi, tinc la impressió que les grans ciutats no es paralitzen dos dies laborables per donar pas a competicions esportives.

A la premsa es venen aquestes etapes com un autèntic èxit, però hi ha molta gent que es queixa amb tota la raó del món.

by Daniel Vidal ha dit...

El problema, a més, és que no ho sabem fer bé.
Un exemple.. si hi ha el carrer 'x' tallat que impedeix el normal recorregut de l'autobús 'y'... no és pot crear, mentres duri el tall, dos autobusus 'y', un per a cada part del recorregut no tallat, que farien el 50% del recorregut cadascun?

Aquest és el problema... que es fan coses sense minimitzar els perjudicis. Quan hi ha una cursa o similar, els autobusos porten un paper dient "per motiu de 'j' l'autobus el dia 'v' podrà variar el seu recorregut".. què és això? Tan difícil és dir exactament com es tallarà o modificarà aquest recorregut?