dilluns, 29 de juny de 2009

Recollida pneumàtica

Si recordeu, fa aproximadament un any Gran de Gràcia tenia un greu problema de pudors entre Travessera de Gràcia-Gran de Gràcia fins, ben bé, Fontana. Veure notícies 1 i 2.

Arran d'aquella situació i d'aquelles queixes, no va costar gaire per trobar l'arrel del problema, el sistema de recollida pneumàtica, molt efectiu per evitar el despreniment dels contenidors clàssics, però requeria d'una atenció especial. És a dir, sense camió que xucli la brossa, era un drama(com el de la segona foto), però sense regularitat no s'evitava el problema.

El FEIL i el Pla E han possibilitat que diversos ajuntaments s'apuntin al sistema de centralització de la recollida pneumàtica, incloent-hi Barcelona, que aprofita per connectar el que anteriorment s'havia desestimat fer, connectar els espais de recollida amb la central de Lesseps, que absorbirà els residus i evitarà la dependència del camió.
Esperem que la solució sigui poc traumàtica pel barri, de moment hi ha un cinc punts en obres com el que veieu a la tercera foto. El que sí demostra és que l'obra era complexa i potser no es va planificar amb una valoració de riscos en termes de pudor i de cost econòmic. En aquest cas, potser no s'hagués fet de la mateixa manera i no hagués donat tanta sensació d'improvisació.