dimarts, 16 de juny de 2009

La T1? Bé, gràcies


Avui s'ainaugura oficial la nova terminal-aeroport de Barcelona. Pensada per un escenari en el qual l'aeroport s'havia quedat petit i antiquat, la T1 supera a les tres terminals operatives de l'antiga T2 en tots els sentits, excepte en l'accessibilitat del transport públic. Mentrestant, PP, PSC-PSOE i CiU discuteixen sobre qui va planificar, pressupostar i començar a executar aquesta obra. El debat em sembla absolutament buït de contingut.

Com ja he comentat en altres casos, un equipament és quelcom fàcilment construïble. Necessites espai, diners i un projecte arquitectònic sòlid. Hi ha casos d'equipaments buïts que el temps demostra que han estat un error i d'altres que de seguida es queden petits.

La T1 substituirà i millorarà les operacions i la comoditat dels passatgers. Si aquest era l'objectiu, perfecte, seguiré el debat partidista i agraïré eternament a qui va tenir la idea de modernitzar l'estructura de Barcelona.

Però em sembla que el debat és un altre, el debat es centra en quins objectius estratègics planteja la nova terminal i en què s'espera del futur de la T1. I en aquest cas, ni el PP, ni el PSC-PSOE ni CiU poden treure pit. Si CiU va aconseguir la infraestructura, per què no va ser capaç d'aconseguir un canvi en el model de gestió? Si el PSC-PSOE l'han acabada, perquè no han evitat que AENA+Iberia arraconin literalment el Prat en vols de llarg recorregut?

1 comentari:

Cèsar Llamborda ha dit...

Un plaer que t'agradi el Tarragona 2016.

Molta fortuna, que diuen els italians :-)