dimarts, 26 de maig de 2009

Cultura industrial


El projecte de renovació urbana vinculat a la nova economia, 22 ARROBA, va portar rere seu un conflicte veïnal i la revifada de l'argument sobre el manteniment de la indústria tradicional a la ciutat.

En aquest entorn tenia molt sentit fer un reconeixement al caràcter industrial del barri i crear un equipament cultural. 3
El centre de cultura industrial, Can Saladrigas, ha estat un projecte molt lent, però a hores d'ara ja està disponible la prioritat veïnal número 1, la bibioteca, la part menys històrica.
Ara bé, el projecte inicial, treballat ja fa 6 anys per un grup d'historiadors de prestigi (que m'imagino que no fan treballar gratuïtament) era constituir un museu amb espais educatius als seus pisos superiors. Liderat pel Museu d'Història de la ciutat, ha tingut greus problemes de finançament que han frenat la seva construcció. El projecte està paralitzat en aquest enclavament (es plantegen alternatives al barri) i ara es busquen alternatives d'ús a les plantes no ocupades, amb propostes molt diverses com un espai dedicat al còmic o, simplement, esperar a que es quedi petit per una possible ampliació de la biblioteca i espai arxivístic.