dilluns, 25 de maig de 2009

Crònica de la jornada

La jornada celebrada el passat dissabte, impulsada i coordinada per Stic.cat i co-organitzada per Antics UPF i la Facultat de Ciències Polítiques i Socials, va permetre actualitzar les estratègies dels principals 5 partits del Parlament.

Sota el meu punt de vista es va demostrar que, si bé els partits incentiven des de dins l'ús de les tecnologies als seus militants i dirigents arreu del territori, no s'ha institucionalitzat des de dins una estratègia 2.0.

Trobem estratègies de comunicació molt relacionades amb els líders (cas de CiU, d'ICV en el cas de Romeva) però en general no es percep un canvi en la tendència dels blocs a Informar més que a comunicar.

El principal risc, apuntat obertament pel representant d'Esquerra a la xerrada, és el descontrol que es pot generar. La por a la desqualificació, al control dels mitjans 2.0 per part de les parròquies oponents i a posar sal i pebre en lloc del tradicional sucre amoïna els dirigents. És obvi que això porta inevitablement a pensar si realment els partits volen ser 2.0, tenint en compte que els factors negatius semblen estar per sobre de la detecció de noves oportunitats.

En tot cas, us recomano tres cròniques, la que es fa des de Vida Quotidiana, la que es fa des d'Aubachs i el debat generat a Twitter i web de Stic.Cat.

1 comentari:

Endora ha dit...

Demanaria bona comunicació, més que informació o comunicació. És el suc que es pot treure de l'estratègia 2.0, i no sé perquè em prodeix certs dubtes que això sigui viable, tothom té pressa i algú més que altri deixa l'afaire en mans de "negres".