divendres, 22 de maig de 2009

Comunicació política


S'inicia "l'apassionant" campanya electoral. Serà una campanya que, pels recursos dedicats i el poc coneixement dels candidats, seria ideal per modernitzar el formalisme i posada en escena clàssica (model mitinero) dia sí, dia també.

El model Obama, en tot cas, no es pot copiar amb una web unidireccional que comuniqui les propostes dels candidats i no tingui gairebé interacció amb la militància i la ciutadania en general.

El model de campanya per simpatitzants i militants ha quedat enrera, no només per una qüestió d'avenç tecnològic, també per una necessitat de la política d'obrir-se a la societat. Alguns perceben aquesta necessitat en termes de superar la desafecció de la societat. D'altres simplement considerem que els partits no disposen dels antídots per una societat i una economia canviants. Els partits que s'impregnin d'idees innovadores, no necessàriament provinents dels seus gurús afins, sortiran enfortits . En l'era 2.0 els gurús difonen i controlen opinió, però no és suficient.

En aquest entorn STIC.CAT, Antics UPF i la Facultat de Ciències Polítiques i socials de la UPF organitzen demà una jornada de debat sobre 2.0 i partits. L'acte començarà a les 11 del matí del dia 23 de maig, és gratuït i s'espera una notable assistència de públic, un públic on no predominarà la parròquia tradicional dels partits, demostració que la comunicació política pot tenir un llarg camí per córrer a casa nostra.

2 comentaris:

Ramon ha dit...

Estaria be que es comences a moure cap a la web 2.0, ja que son els primers a parlar d'innovacio. Personalment crec que es un estament una mica carca!!!
Bon cap de setmana!

A.Orte ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Ramon, sembla que poc a poc es modernitzen, però com a organitzacions que són, volen evitar els riscos al màxim, tant que pot semblar un instrument que no es creuen del tot o volen dirigir-ho.