dimarts, 12 de maig de 2009

Burn after reading


Em ve al cap aquest recent film dels germans Coen en el cas de la futura venda sense prescripció mèdica de la píndola del dia després. L'anunci fet per la ministra Trinidad Jiménez es fa a tres mesos vista, temps aparentment insuficient per dissenyar un programa d'informació i conscienciació de riscos enfocat a l'edat amb major riscos. Com tota política que pot afectar actituds i comportaments, cal preveure els riscos a curt i mig termini.

Aquest debat és necessari i s'ha de preveure en la planificació de la mesura. Sense un acompanyament, informació i presentació dels riscos en l'abús ens trobaríem amb una mesura lògica i que existeix en un àmbit internacional (cas de França, per exemple), però amb un ús social no desitjat.

3 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

A l'igual que el tema de l'avortament... algú pot analitzar què punyetes passa amb el gens menyspreable i creixent número d'usuàries reincidents en aquestes "mesures".

En una época en la que la informació és més accessible que mai, cal recordar que les usuàries no sempre són adolescents.

Realment no és un tema senzill però crec que el concepte "responsabilitat" no s'utilitza gaire en l'exposició d'aquests temes.

I és una llàstima.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Jo ho veig com a una nova mesura d'un govern molt irresponsable que potencia a tots nivells la creixent irresponsabilitat dels seus administrats. En comptes d'atacar la base del problema, s'opta per la mesura fàcil i vistosa d'atacar-ne només les conseqüències. Una pena.

Diari de Barcelona ha dit...

Hola Andreu!
T'escric des del Diari de Barcelona. Ens agradaria poder-te fer una entrevista sobre el blog. Si t'interessa escriu a nllabina@barcelonatv.cat.
Moltes gràcies!