dimecres, 15 d’abril de 2009

Montjuïc


El proper dos d'agost l'equipament més emblemàtic de la muntanya de Montjuïc quedarà lliure. Fins al dia d'avui, i des de fa una dècada, el RCD Espanyol ha estat "ocupant" l'Estadi Olímpic, a l'agost deixarà la ciutat de Barcelona i s'obrirà de nou el debat sobre l'ús i potencialitat de la muntanya olímpica.
El principal risc de la muntanya és el seu deteriorament en termes socials. La proximitat de barris d'alta conflictivitat social i la dispersió dels seus equipaments i edificis obliguen a un debat que impliqui no només les institucions que participin actualment. Tornant a l'especificitat de l'estadi, el debat és, doncs, si la pèrdua de l'actual inquilí ha de servir com a motiu per un canvi en els usos de l'estadi, potenciant-hi un ús encara més polivalent, o bé tot ha de quedar igual, tenint en compte que l'estadi es feia servir només una mitjana de 30 dies l'any entre partits de futbol, festa del super3 i concerts.

En el rerafons, la celebració a l'estadi dels Campionats d'Europa d'Atletisme.

1 comentari:

by Daniel Vidal ha dit...

Gran tema....

Fins que no hi hagi un metro amb dues parades a Montjuic (al menys una, a l'alçada de l'estadi i el Palau Sant Jordi).. és difícil pensar en un ús "massiu".
Ara bé... teòricament hi han/havien destinats un munt de diners a Montjuic, no?.

Circuits de fitness, creació de diferents camps per a pràctiques esportives "minoritàries" (com el bèisbol, el cricket), projecció de pel·lícules, una zona per poder fer dinars a la muntanya... aquest crec que ha de ser el destí de Montjuic.. els seus equipaments caldria que s'obrissin una mica més a usos alternatius..