dijous, 2 d’abril de 2009

Glòries


Cada setmana ens trobem davant de notícies sobre grans projectes urbans a la ciutat de Barcelona: ahir mateix s'actualitzava a TV3 la informació sobre la L9 de metro, que està molt endarrerida. Avui el Mundo informa de la plaça de les Glòries i la seva reforma integral, que ha de permetre una millora paisatgística, però principalment ha de permetre-la esdevenir el nucli intermodal de la zona est de la ciutat. Les reformes, com ja passa amb la L9 i les del passadís de Metro Diagonal, van força endarrerides i alguns veïns estan irritats.

El problema no seria tant important si aquesta obra fos independent d'altres projectes: per exemple la connexió de tramvies, com ja es va comentar a Vida Quotidiana, però també en la configuració final del districte 22@ i en els projectes de reordenació de Rodalies.

Per tant, i més ara en època de crisi, és moment d'impulsar obra pública, d'acord, però diversificar molt no garanteix una millor solució. Priorització en funció de les necessitats i de la millora esperada. Sense dubte, Glòries parteix d'un punt molt per sota d'altres projectes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi passo molt sovint mentre entreno i et puc dir que la cosa va per llarg ... quan les obres estiguin acabades ja hauràs fet la teva primera mitja marató, la teva primera marató, alguna Matagalls-Montserrat ... garantit ;-)

2012? 2014?

S'admenten apostes

Ferran

by Daniel Vidal ha dit...

La veritat (i tot i que segurament no deixarà de tenir la seva polèmica) és que és una de les obres que no entenc...

És a dir... és clar que quedarà molt millor quan estigui fet i tal... però... literalment, cal?

A nivell de $$$ deu ser força car, a nivell de molèsties... ni m'ho himajino...

EN conseqüècis, fer-ho, OK, però potser sí fan bé de no donar-li prioritat, no? Com bé comentes al final, hi ha altres projectes previs...