dimarts, 17 de març de 2009

Reforma de la Diagonal (bis)


Ja s'ha obert a la ciutadania la plana web dedicada a la propera reforma de la Diagonal. A primera vista sobta el llenguatge paternalista del govern municipal en els "menús" de la web. Així, "Tot el que has de saber de la Diagonal" deixa entreveure un problema d'informació assimètrica, com si la ciutadania no en sabés prou del carrer més transitat del centre de la ciutat; el "Per què creem la nova Diagonal" ens mostra un lideratge municipal. No és fins la tercera opció quan trobem una referència al procés participatiu.

Sovint critiquem els polítics per no informar suficientment. En aquest cas, jo diria que la web pateix d'un problema fonamental: l'escassa adaptació dels continguts a la diversitat de lectors. La web és molt correcta per lectors que no coneguin el vocabulari de les polítiques involucrades en el projecte (urbanisme, mobilitat), però trobo a faltar un desenvolupament de continguts per aquells usuaris que s'autoconsiderin avançats. Si el projecte ha de contar amb el suport de tothom és necessari que el debat tècnic arribi d'igual forma que el debat del carrer, perquè el procés participatiu estarà contaminat per la informació que vulgui donar el consistori.

Per tant, de moment és una web per fer bonic.

3 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Hola

Dubto que la web (i, si se'm permet, "tot plegat" en el tema de la Diagonal) serveixi per a res diferent que "fer bonic".

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Què et fa pensar que Hereu & Cia tindran en compte les opinions dels barcelonins? Si són capaços de saltar-se per la torera resolucions del plenari de l'ajuntament guanyades democràticament per l'oposició, més ho seran per fer cas omís a les nostres aportacions.
La meva aportació és que deixin aquest tema de la Diagonal tal com està fins que s'acabi la crisi. S'ha de saber prioritzar i en aquest moment la remodelació hauria d'anar molt per darrera d'altres despeses socials molt mes urgents.
I sobre el contingut de la nova web no t’hauria d’estranyar aquest tracte paternalista, és l’usual d’aquest ajuntament quan es dirigeix als barcelonins. Només cal que et miris el contingut de les revistes de propaganda (que no d’informació) que ens envien a casa cada mes.

A.Orte ha dit...

Miquel, estic d'acord, en època de crisi ni la caixa està per dispendis a curt termini poc efectius ni la gent està per a que l'emprenyin en la seva rutina.Hauria de ser un període de 4-6 anys basada en la micropolítica, en les petites coses.