dimecres, 4 de març de 2009

Balmes, de nou


Fa cosa d'un any anunciava la intenció de remodelar el carrer Balmes, especialment en el seu tram per sota la Diagonal. És cert, és un carrer poc amable al vianant i el ciclista, voreres estretes i molt trànsit. Molt soroll i, per tant, poques botigues. La combinació perfecta per ser millorat.

Però seria difícil entendre que després de 4 anys de desastre d'obres a la zona Rosselló entre Passeig de Gràcia i Balmes ara tornessi'n. Les obres han generat una estranya sensació en la parròquia: per una banda millora en la qualitat del servei del metro. Ara l'intercanviador farà més fàcil els transbordaments, s'ha ampliat l'accés als FGC i tot plegat serà més ampli. Però què s'ha deixat de fer amb aquests calers i quines molèsties ha generat? Val la pena aquesta inversió pel que obtindrem a canvi?

S'aproximen unes obres que, per la seva magnitud, tocaran molt els nassos al personal. I caldrà que pensem bé si val la pena complicar Balmes quan, durant ben bé 4 anys, la Diagonal no estarà operativa i caldrà desviar el trànsit per l'Eixample. Balmes tindria tots els números per ser emprada amb més freqüència pel vehicle privat, no es pot esperar a fer-ho després del macro-projecte de Diagonal?

Tot plegat són reflexions en veu alta que, possiblement, tard o d'hora molta gent es podria fer. Hauran d'explicar-ho bé, molt bé, perquè els veïns de la zona van camí d'una marató d'obres que s'iniciaren al 2006 i acabarien el 2015.

2 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Pregunto (sense mala intenció):

¿Tots els carrers han de ser amplis, amb botigues, per passejar, sense cotxes, per les bicis, etc.?

Al costat de Balmes hi ha la Rambla Catalunya (que ja ho té tot això).

Es pretén crear Rambla Catalunya bis?. I els cotxes, què? I realment s'omplirien les hipotètiques terrasses? Inditex posaria noves botigues?..

Hi hauria més gent passejant o únicament es dividiria la gent entre totes dues "avingudes"?

Pq. no oblidem que a Diagonal la idea és una mica la mateixa, no?

No estem 'comercialitzant' una mica massa? Hi ha tanta demanda? La part de Diagonal (post Francesc Macià) fins l'Illa té tots aquest aspectes (amplitut, etc.) i no s'ensurt comercialment!

No serà que amb diners públics (no parlaves en un altre post sobre l'Estat del Benestar), estem "arreglant" certs barris/propietaris/clients polítics?

A.Orte ha dit...

Daniel, de nou d'acord. Per les bicis ja existeix E. Granados i R. Catalunya, que no és perillosa per ser d'un sol carril. Pel passeig ja tenim R.Catalunya i per les compres, els eixos comercials propers dificulten la potenciació d'un altre. Crec que és més important modificar Via Laietana, que s'ha transformat en una avinguda fonamental per la vertebració de Ciutat Vella i que és ara mateix un carrer molt sorollós.