dimecres, 18 de febrer de 2009

Vaga de jutges

Sense entrar en el debat sobre si poden fer vaga uns treballadors públics d'aquestes característiques, es demostra un cop més els problemes de comunicació entre jutges i societat. Hom pot entendre els problemes de funcionament, el bloqueig del sistema, fins i tot podríem estar d'acord en augmentar el nombre de jutges. Ara bé, com sovint passa, a l'opinió pública li acaba arribant que la demanda principal és: més jutges, més sous... però, i l'argument de "més modernització"?? Em comentava una funcionària de l'àmbit judicial que hi ha terror en el col·lectiu de jutges per aplicar tecnologies per alleugerir el pes del paper imprès, a diferència d'altres sectors tinc el dubte de si per desconfiança/descontrol o incapacitat.

4 comentaris:

El noi de la renfe ha dit...

Només dos apunts incòmodes sobre el tema:

1. Tenint en compte el nivell d'anacronisme de la judicatura, podem confiar en què disposin de sistemes per conèixer qui ha fet vaga i aplicar la reducció salarial corresponent?

2. Quin ha estat l'únic poder no reformat d'ençà de la restauració democràtica? Es factible la modernització d'una institució amb una resistència tan manifesta al canvi? No seria més adient plantejar una refundació?

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
El problema no és dels jutges, que són com són i suposo que hi ha de tot. El problema és dels successius governs que no s'han atrevit a posar-se les piles en l'agiornamento de la justícia. Fixa't que amb Hisenda s'ho van proposar i ho van aconseguir en pocs anys i d’una manera exemplar. Tot i que tampoc se m'escapa que pels governs de torn hisenda sempre s'ha associat amb ingressos i justícia amb despeses. Segur que aquest “petit detall” hi té quelcom a veure amb aquesta deixadesa continuada que han tingut els governs de tots colors.

A.Orte ha dit...

Miquel, Està clar que els jutges no són causants de la situació. Però com a vaguistes està clar que centrar les seves demandes en un àmbit corporatiu tampoc sol·luciona el problema.
Noi de la renfe, d'acord amb tu. Per poder parlar de refundació faltaria un element addicional fonamental: està el poder judicial legitimat?

by Daniel Vidal ha dit...

Hola

La "Justicia", funciona (millor o pitjor)... el "poder judicial", no.

Cal una modernització però ja de molts mecanismes judicials, però calen molts, molts mitjans i s'ha de tenir present que ha de ser un sistema garantista... per la qual cosa, no deixa de ser complicat.