dilluns, 23 de febrer de 2009

Eleccions gallegues

No opinaré sobre la campanya, perquè darrerament m'avorreixen totes i perquè una cosa sabem segur: essent el BNG un partit debilitat per l'aritmètica de pactes, tot queda entre PSOE i PP.
El que sí resulta interessant és el poc que es parla sobre l'abstenció en aquestes eleccions als mitjans de comunicació. L'abstenció gallega és semblant a la catalana, tot i que tradicionalment no té un comportament tant diferencial d'unes eleccions a unes altres. Un article d'Ignacio Lago (UPF) demostrava que, equiparant el percentatge de població absent, o desplaçada, amb altres comunitats, els gallecs no són especialment abstencionistes. L'explicació és senzilla, només Buenos Aires representa un gruix importantíssim d'electors. La clau no està en el missatge, està en mobilitzar, encara que sigui poc, la població més abstencionista. Les eleccions es poden guanyar sobre un electorat important que no ha trepitjat en molts casos Galícia des de fa molts anys i en molts altres, ni tant sols ha pensat en tornar-hi. Es pot discutir la legitimitat del concepte governança en aquest cas?

2 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Jo crec que no.... es podrà discutir la llei que dóna legitimitat a aquest fet, però no al fet en si mateix.

En tot cas si no han estat des de fa molt a Galícia ni pensen tornar... no és estranya l'abstenció, no?

Anònim ha dit...

Jo crec que hauria d'haver una data màxima d'emigració de Galicia per mantenir-te com Gallec. D'aquesta manera s'asseguraria que aquestes persones han viscut i saben la situació existent i per tant votar amb coneixement de causa.

Eva.