dilluns, 16 de febrer de 2009

Àrea verda


L'Àrea verda ha estat una de les grans batalles en matèria de mobilitat a la ciutat. En els seus inicis va ser considerada una font de finançament en multes i un problema pels comerciants i professionals que necessiten el cotxe per dins la ciutat. Posteriorment, caldria fer una avaluació més concreta, que em consta que es va fer després del primer aniversari, però es constata un descens en l'ús del cotxe en trajectes interns però no s'ha aconseguit protegir prou el resident, en part perquè el desincentiu a agafar el cotxe possibilita menor rotació durant la setmana. Així es manifesta en barris com, per exemple, Gràcia.

Des d'aquest punt de vista, resulta comprensible la demanda del Poblenou d'aconseguir l'ús d'àrea verda encara que sigui només per residents.
Succeeix que el carrer Marina esdevé una frontera entre zona de pagament i zona gratuïta. Això provoca que els veïns que volen aparcar al seu barri tinguin dificultats. Des d'aquest punt de vista, la demanda és lògica. Però caldria tenir en compte efectes a mig termini:

- Pot passar que hi hagi menys cotxes d'altres barris collindants, però els cotxes del barri es moguin menys per evitar perdre el seu lloc (l'espai és limitat).
- Pot succeir que s'expulsi de les zones verdes cotxes d'altres barris collindants i que, fruït de la disponibilitat de lloc al carrer, algunes persones deixin de pagar pàrquings tancats i decideixen pagar l'euro setmanal. Aquesta tendència ja s'ha detectat en altres barris com a resultat de la crisi.

Per tant, els veïns de Poblenou, que pensin bé si la solució serà la fi dels seus problemes d'aparcament..

3 comentaris:

Maria ha dit...

Com a resposta a la reflexió final del teu post diria que amb aquesta mesura està clar que no hi haurà places de zona verda per a tots els veïns i veïnes del Poblenou, però probablement tindran més opcions de plaça que fins ara (com molt bé dius, com que ara és gratuït aquestes places les ocupen persones d'altres barris).

Per altra banda, la pregunta que et faig és: quin problema hi hauria amb què el veïnat del Poblenou deixi els cotxes a la zona verda i que per tant, el moguin menys? diria que justament aquesta és la finalitat última que persegueixen les zones verdes, no? Precisament busquen reduir els desplaçaments en cotxe privat per la ciutat.

Als únics als qui, a parer propi, els pot afectar més negativament la mesura són els que ja esmentaves: els comerciants, que han de fer ús del cotxe sí o sí, però a qui els afectarà tan la zona verda del Poblenou com la d’altres barris, indistintament.

A.Orte ha dit...

Efectivament l'objectiu és reduir el trànsit intern. Així que es bo que hi hagi poca rotació. Però no oblidem qeu el missatge en el qual s'ha insistit és que l'àrea verda resolia problemes d'aparcament als residents. El problema, per tant, el poden tenir aquelles persones que necessiten el cotxe per treballar i viuen a Poblenou. COm ja passa a l'Eixample, arribar passades les 8 del vespre implica tenir molts problemes per trobar lloc. Caldria veure què passaria a Poblenou.

by Daniel Vidal ha dit...

Menys cotxes...una de les coses bones que portarà la crisi.