dimecres, 4 de febrer de 2009

Agenda pública


S'han de prioritzar per sobre de la resta de temes de l'agenda pública l'economia i el mercat de treball? Es tracta d'un debat que està sobre la taula. Ahir, Artur Mas, defensava al "Minoria Absoluta" aquesta posició, molt lògica per un partit en l'oposició en època de crisi. I ho va fer mullant-se, no entrant al fàcil discurs paternalista que Rajoy mostrava fa uns mesos "ajudem les famílies que no poden pagar l'hipoteca". Mas, en canvi, es mostra marcadament liberal, argumentant de moltes formes que la clau està en el teixit productiu i, més concretament, en tenir empreses fortes i que hi confiïn.
El govern espanyol també sembla interessat en centrar-se en l'economia, tot i que fent joc de mans: quan es tracta de finançament autonòmic la microeconomia és fonamental, quan es tracta d'altres temes, potser interessa per tenir la gent entretinguda.
El cert és que actualment parlar d'altres prioritats socials com pugui ser el debat sobre autogovern, nacionalisme, l'educació, les universitats, les grans obres previstes a la teva ciutat o el debat que s'obrirà amb motiu de les eleccions europees (què vol ser Europa quan sigui gran) poden ser temes que molta gent no percebi com a prioritaris ara mateix (de fet sovint les enquestes demostren que són temes que només ens interessen a uns quants). Parlar-ne massa pot ser contraproduent per qui n'abusi. Artur Mas és intel·ligent, coneix com funcionen molts electors, sap el component econòmic del votant en època de crisi o auge econòmic. Quan un 15% de la població no té feina, les prioritats d'un partit nacionalista canvien?

1 comentari:

Luis Majarena ha dit...

Estoy de acuerdo contigo.
http://daroca-lorien.blogspot.com