dijous, 15 de gener de 2009

Tremosa


Decisió arriscada, interna, en clau catalana, interessant pel vessant acadèmic i tècnic. Molts qualificatius per la designació d'un candidat amb el rerafons sobre el seu antecesor, una persona que coneix Europa, el que implica moure's entre lobbies, el que implica formar part de famílies polítiques, unes arts que van més enllà del coneixement jurídic (que desconec si el té el nou candidat) i dels estàndards de politic-gestor que es demanen a la política més propera.

Per tant, sense consideracions internes de cada partit, la decisió és, si més no, arriscada i personalista. Primer perquè sembla que a la Casa Gran l'entrada de nous "habitants" es fa sense reunir a tots els inquilins, ves que alguns no s'enfadin.
I segon, perquè Europa és un perfecte escenari per innovar. Ha estat caldo de cultiu en negociacions multilaterals (de bloquejos en saben molt), en relacions intrapartidistes, un exemple de com una estructura de funcionariat i lobby altament preparat mou la informació de dins cap a fora i viceversa. Era, doncs, una gran oportunitat per buscar formes d'organització de partits innovadores, que permetessin barrejar un capità de vaixell de perfil acadèmic amb un cap visible i conegut de perfil polític. Aquesta solució seria menys conflictiva internament i tampoc taparia el fitxatge d'una persona d'aquest prestigi i tendència ideològica.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

PER CAMINAR PER EL PARLAMENT EUROPEO,SE UN BRILLANT ACADEMIC, NO DONAR"PA".
DIUEN QUE CAL SER UN XIC "TRILERO".
VEUS AQUEST SRO. FENT LA "PUTA I LA RAMONETA"?.
EN CLAU "CASA GRANT",AMB SEMBLAR, QUE LI CREARA A MAS MES PROBLEMAS QUE BENEFICIS. JUGANT AMB BCN.

Warmize ha dit...

La verdad es que tengo el convencimiento de que han querido hacer una triple maniobra política:
1.- Demostrar a posibles votantes de ERC, los que son más independentistas que otra cosa, que la "Casa Gran" les incluye, pero sin exponer primeras espadas de elecciones "importantes" (autonómicas y generales) en las que los que dirigen el aparato no van a ceder su silla. Incrementar el voto nacionalista para eliminar el tripartit para las próximas autonómicas.
2.- Cargarse al político de CiU con más proyección y que más simpatías despierta. Haber ridiculizado a la "Espe" es un ejemplo. Alguien está preparando la sucesión de Mas si no es President después de las próximas autonómicas.
3.- Finalmente, Guardans es un político con vocación de servicio a la ciudadanía, que ha defendido al consumidor y al ciudadano y que, extrañamente, se ha convertido en uno de los pocos que ha explicado los derechos que tienen los ciudadanos, cosa que ningún otro político más hace.
Y yo me inclino porque la tercera es la importante y la que impedía cualquier otra solución.

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
Avui estic bastant d’acord amb tu. Tot el que sigui parlar de l'elecció de Tremosa en termes de "casa gran" és quelcom que no entenc. Vull dir que no entenc el concepte de "casa gran" amb un porter d'un color polític determinat. Sembla que ens vulguin dir: Això és Cal Pepe i tenim dues portes; els clients preferents (amb carnet) que entrin per aquí i els que no en tenen per allà. Reconec que de vegades sóc una mica massa simple per entendre aquestes estratègies del marketing polític.
I sobre el Tremosa independent que ens han volgut vendre demà donaré la meva visió particular el meu blog.