dilluns, 12 de gener de 2009

Responsabilitat política

Els aeroports poden tancar per motius de mal temps. N'hi ha molts exemples buscant a simple vista al google: Exemple 1; Exemple 2; Exemple 3 i no segueixo.

Les inclemències meteorològiques poden afectar tothom. El que no és gaire habitual és que davant una possibilitat, per petita que fos, de nevada severa, no s'activi un pla de prevenció que, de ben segur existeix, bàsicament perquè avui en dia qui no té un Pla d'alguna cosa queda com a pèssim gestor.

Jo no destituiria la ministra Maleni per la gestió de la situació, on potser podem fer cas a les seves crítiques encobertes a AENA (si no li agrada que la privatitzi) o a Iberia, o a la mala sort. Mereix ser destituïda simplement per no dedicar els recursos necessaris a les infraestructures que potser ho necessiten. Perquè tenir una màquina llevaneu a Barajas és ridícul considerant que té 4 pistes (Madrid està a més de 600 metres d'alçada). No es pot defensar la qualitat de l'aeroport i la implicació del ministeri quan no hi ha les mesures adïents per situacions d'emergència. Perquè... els polítics no només estan per planificar, sinó per gestionar crisis, i aquesta senyora no ha gestionat bé cap crisi.

3 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Andreu,
No oblidem que amb tot aquest "pollo" de Barajas s'hi barregen tres factors independents un de l'altre, però que sovint es confonen doncs els efectes negatius sobre el client són coincidents.
• sobre el tema de la nevada ja s'ha dit tot. Jo ara mateix recordo l'aeroport de Chicago amb més de mig metre de neu i funcionant amb total normalitat.
• el tema dels pilots "antics" d'Iberia és un càncer que té aquesta companyia i sembla que no hi troben la manera de posar-hi remei.
• del tema dels controladors se'n parla molt menys però no deixa de ser una tàctica molt similar a la que utilitzen els pilots.
Mentrestant, i d'això ja en fa mooolts anys, jo no vaig quasi mai amb Iberia, i no vaig mai a Madrid a agafar un avió intercontinental.
I sobre si s’ha de cessar a la ministra o ha de dimitir, jo crec que després de tots els desgavells “gestionats” per aquesta senyora a qui s’hauria de cessar és a qui no la cessa. Vull dir que la culpa ara ja no és de la senyora Álvarez sinó del senyor Zapatero.

A.Orte ha dit...

Miquel, gràcies pel comentari. Efectivament el problema de Barajas a sobre s'agreuja com a monstre que s'ha convertit. La construcció de la T4 enlloc d'un segon aeroport més petit, tal com es fa en grans capitals, és un gran error dels darrers governs. Un error que s'agreuja quan a sobre aquest aeroport és l'únic que Iberia vol per viatges a molts països. Així, es troben que no poden ubicar gent que porta 4 o 5 dies sense poder viatjar perquè no tenen un segon o tercer aeroport amb vol regular.

by Daniel Vidal ha dit...

Hola
Crec que tots teniu raó.
La manca d'un plà, el fet que sempre que passa quelcom (forta pluja, forts vents, neu) tot quedi sempre dessactivat (pq no hi ha un plan 'b')...
És un problema endèmic del país, em temo...