dilluns, 12 de gener de 2009

Lesseps, novetats


Continuia el serial, i lamento ser reiteratiu amb el tema. Com a veí de la zona, només he patit el darrer any d'obres, abans vivia a un altre barri. Recentment vaig rebre una notificació a la meva bústia, informant-me de la constitució d'una associació de veïns i comerciants de la Plaça Lesseps. Just abans de nadal aquesta associació ja ha començat a moure fils, posicionant-se sobre qüestions considerades bàsiques.

Primer de tot, i sobta que no sigui per iniciativa pròpia, fer que el regidor de districte doni la cara i expliqui què ha passat i què passarà.

Les demandes, ara bé, són força ambicioses:
- Treure ornaments considerats innecessaris, especialment alguns de gran tamany
-En el cas de carrers propers (Pérez Galdós), que s'havien habilitat per als vianants i s'han transformat en una zona de pas per obres i aparcament de cotxes, es demana que es tanqui, finalment, al trànsit.
- Es demana més zones verdes i una definició clara de com quedarà, i quin serà l'ús d'una mena de teatret que s'està construïnt.

Per cert, la plaça ja està gairebé acabada, les voreres fetes i el verd plantat. Continua sent una plaça dura, amb poca vegetació però amb més passos de vianants que abans. Em queda el dubte de qui defensa el projecte entre els veïns i quina és la legitimitat que prima sobre el projecte, la dels veïns que van participar fa un temps o la dels veïns que demanen afectar ara? I una reflexió, anem en compte que en el cas de la Diagonal "vienen curvas", ens juguem molt com a ciutat i no es podrà tornar enrere.

ACTUALITZACIÓ: tot just fa uns minuts he vist que Avui.cat fa referència al mateix tema.

4 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Jo també passo sovint per Lesseps i sempre miro de reüll totes aquelles ornamentacions per si es comencen a bellugar i em cauen al cap. Al final penso que s'imposarà la lògica i buscaran un altre abocador més adient per tots aquells ferros.

by Daniel Vidal ha dit...

Coratge!
(Pels veïns, pels polítics).
Per cert, a vegades cal pensar a nivell ciutat i no tan sols de barri-veïns.
Tot i així, coincideixo amb aquesta nova constitució de la importància que el regidor "doni la cara".

toni.b ha dit...

Hola Andreu: jo també sóc veí de la plaça desde molts anys!

Ara mateix pot agradar més o menys però s`ha de reconèixer que ha millorat respecte a l'anterior versió que es definia per un garbuix de pasos elevats i soterrats per cotxes i una zona verda aillada i perduda en el centre. Ara es molt més diàfan i accesible l'espai en general de la plaça. Malgrat tot està bé que la ciutadania faci un bon control de la tasca de gestors i polítics.

Salutacions.

A.Orte ha dit...

Toni, gràcies per participar, efectivament hi ha coses que han millorat. Si fèssim una avaluacio de la mobilitat, potser del soroll i l'espai públic disponible s'ha guanyat.Però moltes reivindicacions actuals es centren en l'estètica, cosa lògica quan un projecte està en la recta final. Sobre plànol l'estètica s'amaga, es camufla o s'enlluerna.
Com ja he parlat en altres ocasions (clica al tag "urbanisme"), el problema de fer un procés participatiu és que no sempre els criteris tècnics agraden la ciutadania i no sempre els representants de la ciutadania poden combinar la defensa dels criteris tècnics amb els criteris estètics.