dilluns, 26 de gener de 2009

Junqueras

Avui ha estat ERC qui ha sorprès amb un altre perfil "acadèmic" per les properes eleccions europees. L'historiador, Oriol Junqueras, de l'UAB. El vaig descobrir al programa "El favorit", on ho feia bé en la seva versió divulgativa. En altres àmbits, com a tertulià radiofònic, em va semblar més aviat poc dialogant, curt de mires, reduccionista, (en més d'una ocasió va mostrar greus llacunes en el coneixement real de les institucions polítiques i l'estat de dret) i amb escassa capacitat d'anàlisi crític amb el que ja es detectaven com els seus.


Estic sorprès pel bagatge dels candidats dels partits que decideixen les llistes per les europees a Catalunya. Una cosa és provar d'obrir els partits a perfils més novedosos, una altra cosa actuar cridant pràcticament a l'abstenció d'uns votants en unes eleccions que ja de per sí són de baixa participació.

5 comentaris:

Enric Tomàs ha dit...

Dona la sensacio com si a les eleccions europees es vol enviar al candidat estrell(et)a mes que no pas al que pot fer-ho millor. La serietat amb la que els partits es prenen les eleccions al Parlament europeu invita a preguntar-se si aposten per mes o menys Europa i si saben que carai la UE pot fer per ells.
Sento la manca d'accents. Aquest teclat des del qual escric no en disposa!

Toni Rodon ha dit...

Perdó Andreu però no acabo d'estar d'acord amb la valoració de Junqueras. Efectivament tindrà llacunes sobre el funcionament de les institucions. De fet, ell de moment ha sigut valorat per la gran tasca que ha fet en el món de la historiografia. Tampoc trobo massa encertat anomenar-lo "curt de mires" pel què es dedueix de les tertúlies radiofòniques...

No dic que no estigui d'acord. Però crec que hem de valorar el fet que algunes persones s'animin en la gestió del bé col·lectiu, més enllà de la rigidesa dels partits. Potser és el meu to sempre optimista, però no m'agrada mirar-ho sempre tot malament...

A.Orte ha dit...

toni, més que curt de mires l'expressió correcta seria reduccionista. Hi ha problemàtiques on amb una simple comparació històrica no és suficient.Durant l'època com a tertulià al Món a Rac 1 sembla que tot era culpa dels mateixos i pels mateixos motius.És una sensació... crec que a l'entorn d'ERC hi ha gent amb capacitat de veure la complexitat d'algunes tendències socials i problemàtiques polítiques.
Respecte la seva feina com a historiador, no la discuteixo en absolut al meu comentari però... estem segurs que els partits, com a estructures, ho valoraran? O dit d'una altra manera, en el moment que acceptes ser candidat no has de començar de 0 a efectes interns? Perquè jo no espero que els candidats dels nostres partits els triïn només com a premi per la seva tasca professional, sinó fonamentalment pel que poden aportar per la seva feina.

David ha dit...

El cap em diria que cal enviar un lobbista. El problema és que un perfil tipus Guardans o Gasòliba no ven a l'electorat, i per això cal tirar de personatges amb una certa projecció mediàtica. En el fons de tot hi ha la inutilitat d'un parlament que, a més de devorar ingents recursos econòmics, es dedica massa cops a tocar els nassos.

by Daniel Vidal ha dit...

I continuant el comentari del David... com no es tocarà els nassos si els enviem... el que els enviem...

Fins que la política no sigui realment professional (en el sentit que vagin els millors preparats i només per un període 'x' de la seva vida), el resultat serà el que serà, amb independència de la infraestructura orgànica que es dissenyi.