dimecres, 26 de novembre de 2008

Obres: Lesseps

La Plaça Lesseps comença a prendre forma. En les darreres setmanes ja s'han situat diversos elements arquitectònics (el de la foto trenca la completa visió de l'edifici de la biblioteca des de l'altre cantó, edifici que no forma part del projecte) i les voreres ja comencen a agafar forma, especialment als laterals de la plaça. La sensació generalitzada d'aquells que vivim a la zona és que hi ha molt soroll per no res. La mobilitat continuarà fent-se a dos nivells i el major problema, la separació real entre els extrems de les places.
La plaça comença a tenir a la seva vessant sud una forma de plaça-jardí, tot i que predomina el formigó. És aquest un mal símptoma, quan una plaça feta per la ciutat evoluciona vers una plaça d'autor. Està bé que un bon arquitecte es faci càrrec del projecte, però calia tenir clar que els majors esforços havien d'anar destinats a una bona connectabilitat (element sobre el que és difícil debatre avui) i la creació d'espais públics de trobada, places, jardí, etc. A hores d'ara, la Biblioteca i la seva terrassa exterior fan aquesta funció amb escreix
Els veïns, tot i haver participat en un procés llarg i combuls amb l'Ajuntament, no estan contents. O millor dit, es dóna la paradoxa d'alguns processos de participació: quan una associació de veïns participa el projecte final el defensen els qui van anar representant al col·lectiu, però aquells que no hi eren discuteixen del paper real dels representants.

ACTUALITZACIÓ: Gràcies al Barcelona Times Bloc, on es fa referència al bloc d'en Christopher, on s'ha fet seguiment del projecte, especialment les darreres aportacions fan un recull exhaustiu d'aportacions dels veïns.

4 comentaris:

Maria ha dit...

Respecte el comentari de la participació, avui hi ha un article a "El País" d'Oriol Bohigas on precisament fa referència al procés de participació pel projecte de la plaça Lesseps. Segons les seves paraules, aquest és un clar exemple d'inoperància d'un procés de participació. En recomano la seva lectura.

by Daniel Vidal ha dit...

Particularment, jo esperaria a que estigui acabada+un període d'adaptació per tal de pronunciar-me.

I respecte de la participació... el que més es queixen dels polítics i el que fan són els que no voten, ergo... ja és normal això.

A.Orte ha dit...

Jo estic d'acord en esperar, però hi ha coses que són de calaix... però bé que no han esperat a decorar la plaça fins acabar l'obra "civil".La gent té dret a queixar-se quan veu que primer es decora i després s'acaba allò fonamentalment.
En realitat la zona on està previst que hi hagi un espai verd dóna sempre a l'ombra, tothom ho veia i s'ha acabat fent com no s'havia recomanat per part d'alguns veïns. Un espai verd on mai dóna el sol està condemnat a no fer-se servir excepte a l'estiu.
Per altra banda, la gent es queixa, alguns perquè no els agrada el govern municipal (o els que no voten) però hi ha gent que simplement opina que alguns elements decoratius són massa grans i pesants i aporten ben poc a la plaça. Quant el trànsit, crec que és el tema on menys s'opina perquè és el que menys es pot predir. Però el que ja es veu és que per creuar caminant la plaça calen ben bé 3 semàfors, alguns amb una espera important. La meva distància de casa a la biblioteca no supera els 100 metres en línia recta: amb l'actual situació semafòrica (definitiva) són més de 4 minuts.Esperant com es resol el trànsit de vehicles com a mínim entenc la gent decebuda amb els seus representats veïnals en el procés participatiu.

Rafael del Barco Carreras ha dit...

LA BURBUJA INMOBILIARIA BARCELONESA
Y SU MASIVA PROPAGANDA EN INTERNET.

Rafael del Barco Carreras

Si el alcalde Hereu dispone de un blog personal con 7 funcionarios y 50 millones de pesetas de coste anual, no alcanzo a presupuestar los cientos de blogs y webs a cargo de “presupuestos oficiales” aparentemente “privados” destinados a descarada auto propaganda. Contrarrestan, arrinconan y hasta anulan con VIRUS y “ataques” (“web atacante” le insertan a mi www.lagrancorrupcion.com, verdadero MOBBING INFORMÁTICO), a los cientos "libres" que intentamos no solo ejercer el derecho de crítica y oposición, indispensable para toda Democracia, inexistente en Barcelona, sino contrarrestar la línea editorial de los propios o subvencionados teles y periódicos locales, descaradamente franquistas, perdón, “socialistas”.

Si es lógico que bancos y grandes empresas copen en favor de su marca los más posibles espacios (pagan de su bolsillo), es agobiante y presumo ilegal la masiva presencia “paraoficial” del Régimen Barcelonés en Internet.

Cliquen sobre la nueva Diagonal hasta el FÓRUM, o el pastiche PLAZA LESSEPS, 7 años de tortura a los vecinos (clicar PLAZA LESSEPS), y llegarán a la conclusión que han creado una SUPER BARCELONA a la altura y orgullo de la hermosa NOUCENTISTA Y MODERNISTA de Cerdá y Gaudí... cuando esos nuevos kilómetros de ciudad no son más que una enorme BURBUJA INMOBILIARIA, repito, sin personalidad (plagio de las “nuevas ciudades” del ancho mundo, y a menudo "barato" como el Edificio Vela comparado con su inspirador de Dubai), ni vecinos, ni compradores "lógicos", o sea, del crecimiento vegetativo del resto de la ciudad... ni...ni... que además necesita al igual que cualquier GRAN ESTAFA una legión de propagandistas, la “labia” del buen estafador, y donde se acumula tanta CORRUPCIÓN y saqueo a Bancos y Caixas, endosados con “titulaciones” a ENTIDADES EUROPEAS, que parodiando a FERNANDO VI, cuando le presentaron las cuentas del Castillo de San Fernando de Figueras, desde Europa del Norte saliendo al balcón otearán hacia el Sur por si a simple vista ven esos faraónicos edificios barceloneses.

Deberemos esperar treinta años de fallecidos los DICTADORES actuales, para conocer de esas operaciones de compras y ventas de terrenos, de pisos entre "fondos de inversión inmobiliaria" y “sociedades instrumentales”, de ventas ninja a insolventes extranjeros, de alquileres a turistas... de 22@BARCELONA...PRO-FOCIVESA... de MOBBING INMOBILIARIO… ya olvidada MACOSA, inicio de DIAGONAL MAR con el Juez Luis Pascual Estevill extorsionando...y que con suerte se oirá en el juicio que se inicia este día 15 de septiembre (pasados 20 años) que dicen durará siete meses, por la corrupción en la DELEGACIÓN DE HACIENDA DE BARCELONA.