dimarts, 4 de novembre de 2008

Obama 750-Mc Cain 250

No es tracta del resultat de les eleccions, es tracta de la diferència de calers gastats en campanya. Val, Obama va haver de lluitar molt per ser nominat candidat demòcrata mentre Mc Cain era clar favorit des del principi. El tema és que aquests calers han sortit d'algun lloc, segurament donants anònims i no tant anònims amb capacitat econòmica i que voldran rebre protecció. Estem segurs que Obama representa tant el canvi? És raonable pensar que d'aquí 4 anys Obama farà un país més just que el permeti tornar a ser president disminuint la pobresa, donant oportunitats als obrers i minories ètniques? Canviarà el país treient-los a les classes mitges-altes que ara també el recolzen?
Tant debó guanyi, de ben segur ho farà per una diferència brutal. Però sent justos, evidentment Obama millorarà Bush, el pitjor de la història recent, però canviarà tant com diuen?

3 comentaris:

aubachs ha dit...

Segons opensecrets.org, Obama ha recaptat 580milions de donacions individuals amb un 90% de transparència. En bona part l'èxit obeeix a les donacions per internet. Està clar però, que com dius, Obama no és un 'revolucionari' ni molt menys, i que la visió distorsionada que es fomenta per aquí quedarà probablement molt matisada pels seus actes...

A.Orte ha dit...

Sí,està clar que són legals, només faltaria, però estaràs d'acord amb mi que 590 milions no es recullen amb donacions individuals de treballadors manuals d'Ohio o Illinois o estudiants universitaris d'una universitat normaleta.

aubachs ha dit...

Segons les dades publicades sí que és possible, i de fet una cosa així com la meitat provenen de donacions de menys de 200 dòlars. El límit són 2300 dòlars, si fas la divisió calen 250mil persones. A més (afavoriria la teva impressió) crec que aquestes no s'han de fer públiques qui les fa, però si hi hagués algun escàndol és possible que l'haguéssin enxampat (i de fet n'ha hagut de retornar algunes, com les de la seva tieta 'sense papers').