dilluns, 27 d’octubre de 2008

Disminució de coloms


Dijous passat, baixant Gran de Gràcia, em vaig trobar amb una bona sorpresa. Un parell d'operaris estaven atrapant ben bé 30-40 coloms a la Plaça Trilla. Ha estat una operació relativament senzilla en un espai prou interessant que quedava gairebé inutilitzat pels veïns.
Aquesta operació s'ha tornat a repetit aquest matí a Còrsega-Diagonal, tot just a l'alçada de la font que ningú fa servir al costat de l'entrada lateral al Palau Robert. Aquell espai està sempre molt brut i no era sorprenent arribar a la feina amb algun regal d'aquestes aus. Tampoc contribueixen gaire algunes veïnes que els alimenten.

Aquesta operació de reducció es repeteix cada any i pot suposar problemes importants en interiors d'illa i per tot aquell qui té aires condicionats. Quan vivia a Sagrada Família, durant una temporada, es va notar una disminució produïda per falcons, però aquest continua sent un problema greu.

És realment controlable? Es podria arribar a multar a les persones que alimenten aquests animals?

3 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Uff...

Aquest tema és més complexe del que sembla... Jo seria partidari d'esterilitzar, més que no pas d'aquest sistema de "caçera".

Multar per alimentar animals... no és un tant surrealista?

Marchelo ha dit...

Multar per alimentar-los em semblaria excessivament intervencionista, però... no t'imagines quant odio als coloms, són rates voladores!!!!

Sedentaris ha dit...

Andreu,

A mi els coloms quan més em molesten és quan faig esport i venen directes cap a mi en vol "kamikaze".

Feta aquesta observació, crec que la problemàtica és més gran en edificis (públics i privats) que no pas a la via pública.

Multar? Millor no donis idees ... tot i que no sé fins a quin punt pot existir una relació entre la colònia de coloms i l'alimentació dels mateixos pels ciutadans. Aquesta situació em recorda la dels senglars, espero un comentari del tema també ;-)