dilluns, 15 de setembre de 2008

Partida entre Newbies

Interessant estrena en societat de la nova adquisició "Ticket to Ride: Märklin Edition", un joc de taula amb semblances amb el Risk però amb un punt d'estratègia que el fa interessant però alhora accessible per totes les edats.
Ens trobem a Alemanya (el joc original, amb menys regles tracta sobre EUA). L'objectiu és connectar les ciutats amb línies de tren.
El joc és relativament senzill d'entendre: cada jugador rep unes cartes d'objectius que ha de complir si no vol restar punts (per exemple Berlín-Munic). Cada ciutat connectada entre les dues destinacions suma també punts. Hi ha trajectes més llargs i complexes que altres, amb la conseqüent possibilitat de limitar el pas d'altres rivals (fixeu-vos a la foto d'abaix que Berlin té moltes formes d'arribar-hi, algunes més llargues i complexes que les altres).

Arribat el punt de familiaritat amb les cartes i el mapa el joc és ràpid (aproximadament 50 minuts amb 3 jugadors i una hora i quart per 4) i s'obre el ventall tàctic per poder guanyar, impedint avançades dels rivals, sumant punts extra amb passatgers que transiten per totes les nostres ciutats, etc.

Un joc altament recomanable pels que encara penseu que hi ha alternatives als jocs de consola i, qui sap, potser vista la gran oferta de jocs de taula d'aquest estil (alguns molt més complexes) en època de crisi proliferaran els sopars amb sobretaula lúdica.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Definitivament, quan baixem a Barcelona hem de quedar i fer unes partides!
I una altra cosa Andreu, merci per fer divulgació de la divulgació... tu ja m'entens! Gràcies!

Laura

Joan ha dit...

Ep!
Si a cada partida ens has de fer un soparet tant bo com el de l'altre dia, ens farem un fart de voltar en tren per Alemanya! ;-)

by Daniel Vidal ha dit...

A la propera Junta o cocktail (al d'aquest dimarts no podré anar)... pq no te'l portes? :)