dilluns, 29 de setembre de 2008

Manifestació


Ahir es van manifestar uns milers de persones contra el model d'immersió lingüística. Un model amb èxits però que el clima polític i la nova immigració obliga a replantejar, tenint cura de la llengua més vulnerable.

Però allunyant-nos del tema, no deixa de ser curiós que es demani bilingüisme en un idioma. D'acord, cadascú pot parlar en l'idioma que vulgui, però com a mínim si es queixen de les rotulacions que rotulin de la forma que sol·liciten.

7 comentaris:

Andreas Balart ha dit...

El Toni Cantó és aquell que va estar 18 anys en coma, oi? S'hi va quedar la nit de 23-F, si mal no recordo... Ara s'explica tot, nois: la Unió de Guàrdies Civils també s'hi manifestava.

-Andreas

PS. Respecte a que la Unió hagi signat el manifest, en qualsevol país normal això seria un afer de tribunal militar:

http://www.uniongc.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1213

... ara bé, la ministressa no ens donarà pas el gust.

Maria ha dit...

Estic totalment d'acord amb el teu comentari. De totes maneres, ja que has tret el tema m'agradaria fer una reflexió en veu alta (això de "en veu alta" ho veig dificíl, però bé...). Aquesta reivindicació, no ens enganyem, té ben poc de coherent i amaga intencions més aviat fosques. Si realment es vol que el català i el castellà convisquin en igualtat de condicions, cal anar molt més enllà de les escoles. Per què, per exemple, no defensen el bilingüisme als jutjats, o al Congrés dels Diputats que ha de representar TOTHOM? Curiosament, només propugnen el bilingüisme en l'única parcel·la on el català està més o menys protegit, i no a la inversa. Tot plegat em sembla hipòcrita. Des del meu punt de vista, es tracta d'una estratègia de divisó i no pas d'unió.

Andreas Balart ha dit...

Jo, a partir d'ara, aplicaré un bilingüisme estricte, Maria: la pròxima vegada que hagi de parlar a un guàrdia civil, ho faré en català.

És per això que s'han manifestat, oi?

-Andreas

Marchelo ha dit...

Quanta raó! Si demanen bilingüisme, que ho facin en els 2 idiomes, ben dit!

elpatidescobert ha dit...

Andreu, jo no ho trobo curiós. Com tampoc trobo curiós que s'autoanomenin no nacionalistes i només vegis banderes d'Espanya per tot arreu. Simplement ho trobo hipòcrita.

marcguinjoan ha dit...

El que ja em va semblar la panacea va ser que en el programa electoral de C's a Alacant per les eleccions municipals, no hi havia ni la més mínima referència a la llengüa. Curiós si més no: no defensaven les dues llengües?
De fet, si a Alacant haguessin apostat pel total bilingüisme aquesta hauria sigut la principal força política de la renaixença cultural i lingüística a Alacant... ;)!

Warmize ha dit...

La verdad es que todos lo habéis leído mal. Realmente, lo que dice es:
"Bilingüismo monolingüe, pasamos de libertad ¿Pa que queréis hablar en catalán?".
Hay que saber leer entre líneas!!! :-P