diumenge, 28 de setembre de 2008

Bretolades


Ja fa temps que no es poden entrar bengales als estadis de futbol. Ahir es va produir un lamentable episodi, quan una colla de Boixos Nois van llençar-ne a la zona d'aficionats pericos.
La qüestió no és dedicar unes línies a aquestes persones, que no les mereixen, sinó més aviat a tots els dubtes que tinc com a culé:
1. En primer lloc, el Barça no ha venut entrades per aquest partit. Per tant, com han aconseguit entrades unes persones que el Barça no deixa entrar al seu camp?
2. Per què els situen a dalt de l'estadi i no darrera una porteria, al costat de la pista d'atletisme?
3. Per què no assumeixen que el control correspon a l'equip de casa? Jo no puc colar ni una ampolla d'aigua sense tap però a alguns estadis entren de tot, incloses banderes inconstitucional a la corba de les Brigades blanquiazules.
4. Ningú va dir als jugadors del Barça durant l'aturada que, com diria en Gaspart, "baix cap concepte" anés cap jugador a celebrar res amb aquella part de la grada?
5. Quan s'aturarà l'escalfament del partit per part d'alguns mandataris espanyolistes i quan farà el Barça un gest d'humiltat i cavallerositat vers l'Espanyol? Anomenar el Barça com "l'altre equip de la ciutat" o fent veure que és un rival esportiu real no ajuda a que la gent vagi al camp amb ganes d'animar al seu equip.
6. He anat amb invitacions 3 cops al Lluís Companys, mai jugant el Barça. En diverses fases dels partits es canta "Puta Barça", gairebé amb la mateixa proporció que càntics d'ànims vers el seu club. Aquests càntics ahir, per televisió, eren reiterats. Amb tot, no vull justificar el llançament de cap bengala, però sí denunciar que hi ha gent que li agrada provocar i si tenim gent amb ganes de bronca a prop la situació és senzilla.

4 comentaris:

Jordi Serret ha dit...

Sila federació és coherent, a l'Espanyol li haurien de tancar l'estadi per com a mínim 7 partits, com li van fer al Nàstic. Si al Nàstic per llançament d'objectes i agressió (una ampolla va toca run jugador del Poli) li van caure 7 partits, a l'Espanyol, per entrat bengales, invasió del terreny dejoc i agressió (cop d'ampolla a Juan Carlos Unzué), mínim 7 partits. Si no és així espero que el president de l'Espanyol es mengi les seves paraules sobre els clubs grans i l'arbitratge.

Andreas Balart ha dit...

Benvolgut Jordi,

El sentiment de vergonya entre bona part dels barcelonistes tan gran que fins i tot l'establishment catalanoculé (és a dir, tots el mitjans i polítics de casa notra, llevat d'alguna rara avis d'exòtica lucidesa) s'ha vist obligat a practicar una equidistància gens usual.

Déu n'hi do la que devien muntar els del Barça perquè un esdeveniment tan extraordinari s'hagi produit.

Aprecio molt el blog de l'Andreu, però aquest article en particular li ha sortit fluix-fluixet i és, de fet, un botó de mostra del què t'acabo de comentar.

-Andreas

A.Orte ha dit...

Andreas, agraeixo molt el teu comentari. A mí tampoc m'ha agradat gaire l'article i l'hagués fet de forma diferent. Prometo treballar per no tenir-ne d'aquests gaire sovint.

Warmize ha dit...

Bé, 65000 euros i 5 anys sense poder anar a veure un esdeveniment esportiu és la pena que demanen.
Poc. Aquesta gent no està capacitada per anar a qualsevol concert, manifestació o esdeveniment amb molta gent sense que un psicòleg digui que ja estan sans de la seva tonteria.
I qui dona el carnet de capacitació per presidents i directius? La única cosa bona que ha fet Laporta ha estat dificultar l'accés d'aquests anormals al Camp Nou. Però encara hi son a la darrera fila de lateral tercera graderia, on la entrada és lliure.