dimecres, 9 de juliol de 2008

Saint Lucia- Col·laboració especial

Saint Lucia és una illa volcànica situada al Mar Carib i té una extensió una mica més petita que Menorca) i uns 160.000 habitants.

Des de 1979 és independent, però manté la Reina Elisabeth com a cap d’estat. El llegat al país hi ha l’anglès, que és la llengua oficial i que tothom domina (tot i que la llengua autòctona és el kweyol). El 90% de la població és de color, fruit de la immigració.

No es necessita cap visat per poder entrar el país. Es pot arribar a l’illa amb un vol directe des de Londres amb Virgin Atlantic (7:30 min de trajecte). Les principals activitats econòmiques de l’illa són el turisme i l’exportació de plàtans. El nord de la ciutat és el que aglutina més benestar, on hi ha Castries, la capital financera, però no pas la més popular pels turistes, que prefereixen els ressorts situats en zones més tranquil·les.

Una de les característiques de l’illa és la seva topografia, molt variant. Les dues muntanyes anomenades Pitons són els símbols de l’illa i com a tals estan representades a la bandera del país (Piton també és el nom de la cervesa local). Hi ha una carretera principal que dóna la volta a l’illa, i circular-hi és un plaer als ulls per la verdor que envolta les carreteres, amb grans plantacions de plàtans i l’abundància de palmeres d’alçada considerable. Entrant en carreteres secundàries la vegetació encara és més diversa i es barreja amb rius i alguna que altra cascada, que finalment acaben en badies i platges força maques d'aigües càlides i tranquil·les.

Tot i que Saint Lucia no té tants visitants com Martinica (illa que pertany encara a França i funciona amb l'Euro) és un destí força triat també pels honey mooners britànics i nord-americans. Tot i les seves platges caribenyes, si alguna cosa destaquem és la riquesa d'oferta d'activitat: aquàtiques, excursions a peu i esports de muntanya, en helicòpter. Com a tot el carib, des del maig és època de pluges i de perill d'huracans i l’oferta d’oci es veu reduïda (per exemple, no funciona el vaixell que va i torna a Martinica en un dia).

Algun company em deia que l’estil arquitectònic dels pobles, amb cases de colors diversos i fetes amb fustes i elements no massa sòlids, i de poca alçada, és similar al de Cuba. No puc comparar-lo amb cap altra illa caribenya perquè és la primera que visito, però si que puc recomanar-ne una visita a aquells que en tingueu l’oportunitat!

Ferran S. ha viatjat recentment a aquesta destinació per motius professionals. Les empreses catalanes s'expandeixen!

3 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Envejo molt a Ferran S. !!!

Enric Tomàs ha dit...

Carai! Quins viatgets més exòtics! i què hi ha fa un català de feina a Saint Lucia, si no és indiscreció?

A.Orte ha dit...

La qualitat de l'aigua potable...