divendres, 18 de juliol de 2008

Com volen que no hi hagi desafecció?

En plena crisi econòmica la setmana parlamentària destaca per dues situacions que no ajuden en absolut a que la ciutadania s'apropi a la política.

Primer en el temps, i potser més anecdòtic, les crítiques sense tenir res a veure sobre el nivell de català del President. Puig, que ja vaig dir que era un dels elements perillosos dels partits, un destraler de la política, s'equivoca. El president ha de millorar encara més, però no és menys cert que el comentari és desafortunat. És poc pragmàtic, no deixa de ser una provocació en pura regla perquè d'un temps ençà Montilla ha millorar. I a sobre, tal com diu Carod, no dóna un missatge correcte als que intenten parlar en català. Els polítics han de ser conscients d'on arriben aquests comentaris.

El segon, el lamentable incident d'ahir amb Joan Ferran, que està molt nerviós, dient xenòfob (diuen que de cognom "de merda") a Oriol Pujol després de criticar fortament la política lingüística de la Generalitat.

Inoportunistes, destralers i/o xenòfobs, el que pensa la ciutadania és que els polítics no són de fiar, i sentint això molts polítics han de veure picats en l'orgull.

3 comentaris:

aubachs ha dit...

no tinc cap opinió respecte el felip puig ni tampoc he vist les declaracions que va fer, però en tot cas, en una conferència a la upf el tenia assegut al darrera, i davant d'una pregunta d'un senyor gran diguem-ne etnicista, el felip puig no parava de remugar dient coses del tipus 'però què diu, tots som igual de catalans' (no és la frase exacte evidentment, però era això). I no hi havia càmeres...
només com a anècdota.

Miquel Saumell ha dit...

Cent per cent d'acord. Felip Puig és un polític intel·ligent però alhora perillós doncs sovint perd l'oremus. Per cert, gràcies pel comentari que m’has deixat al meu blog, comentari que ja he contestat.

Enric Tomàs ha dit...

Les paraules de Puig estan fora de lloc, perquè poden fer que alguns siguin refractaris de parlar català per por a "cagar-la". No obstant, sí que té rao en demanar un català exquisit a tot un president de la Generalitat, donat, a més, que a tot funcionari se li demana un nivell C de català.