dimarts, 17 de juny de 2008

Xavier Vendrell


Una bona notícia, Xavier Vendrell no entra a la nova executiva d'ERC. Es tractava d'un element perillós pels que creiem en una nova generació de polítics: poc preparat, dos graus universitaris inacabats, feines sense gaire prestigi, viu de la política teòricament des de fa 12 anys. Però sobretot, un personatge que adoctrinava des d'una aparent posició de referent a l'organització.

Era conegut entre el món de la política i administració com el "senyor de les cartes" o el senyor que fa política a les calçotades.

Reconèixer que no es pot aportar res de nou i deixar pas a noves idees és sempre un acte que honora qualsevol professional al servei d'una organització tant gran. Si no et volen al partit el lògic és abandonar el càrrec institucional que queda (diputat). Veurem si li ve de gust tornar a fer de gerent d'una petita empresa.


Cada cop queden menys elements del meu particular club dels prescindibles destralers: Zaragoza, Vendrell, Madí, Puig, C's en bloc i Vidal-quadras. Tots ells em crispen i no m'agrada enfadar-me.

6 comentaris:

Àngel ha dit...

Andreu,

Es confirma allò de que una imatge val més que mil paraules... Has trobat una foto impagable!

Comparteixo amb tu el rebuig davant d'aquesta mena de pràctiques, però em costa assumir que per a la seva sortida hagin hagut de passar tres anys des de l'assumpte de les famoses cartes.

Per cert, he revisat el seu CV i m'ha sorprès saber que va ser fundador dels castellers de Cornellà. Em sembla una sinèrgia ben curiosa...

I és que malgrat tot, en Vendrell ha estat l'interlocutor amb la federació del Baix Llobregat del PSC durant els darrers anys.

David ha dit...

Hi ha una dada que potser ajuda a entendre-ho tot: Membre de la Comissió per la Normalització del Català a Cornellà (1984-1986).

En Montilla n'era el president. Sembla ser que a la primera reunió va fer el discurs en castellà, i un dels membres (no era ell) li va fer notar de no massa bones maneres que no li semblava normal que en el president d'aquella comissió s'adrecés en castellà. Sembla ser que va rectificar, i que qui li va fotre la bronca ara forma part del seu grup de supporters.

Per cert, fins fa poc la titulació del Vendrell era la de "Tècnic en transport nacional i internacional". No comments...

Àngel ha dit...

No coneixia l'anècdota, David, però em referia precisament a aquesta relació.

aubachs ha dit...

Quin paper penseu que juga el fet que molts d'aquests noms tenen o han tingut responsabilitats en la gestió i organització interna dels partits?

Anònim ha dit...

Que "dolents" que sou...

Ben pensat, sense títols ni màsters ni punyetes ha arribat a ser conseller del govern de Catalunya. El mateix dic del molt honorable que per no tenir, no té ni el nivell C de català.

A veure si n'aprenem tots plegats. Aquí del que es tracta és de ser del partit i "punto pelota".

albert

A.Orte ha dit...

albert, he introduït l'element formatiu com a reflexió del què pot fer a partir d'ara considerant que a la política tampoc ha tingut una gran responsabilitat per un temps com per demostrar la seva vàlua.
Crec que aquells sense carrera, si demostren saber prendre decisions i gestionar equips grans (com és el cas del Montilla) tenen una sortida professional relativament fàcil i fins i tot és lloable que marxin a temps al sector privat. La discussió sobre la necessitat formativa per ocupar alts càrrecs és paral·lela, però no la toco en aquest cas.