divendres, 13 de juny de 2008

Consulta jurídica sobre el conflicte del transport

Del recent conflicte dels transports, recomano la reflexió del mític veterà a Himajina. Res més a dir. Ara bé, em queda un dubte jurídic que de ben segur no té una resposta clara, o potser sí però al no sentir-la ni llegir-la en premsa, jo sí que tinc.
- Ha quedat clar que la Constitució reconeix el dret de vaga.
- Ha quedat clar que no tenim llei de vaga.

El problema s'ha plantejat com un joc nacional en el qual els perjudicats són els consumidors d'aquí i els conductors de turismes d'aquí. D'acord, però i sí ho plantegem en perspectiva europea?
- La darrera versió del Tractat de la UE reconeix la lliure circulació.

- Per tant, en tant que el dret comunitari obliga a adaptació de les lleis dels estats membres:

1) Si uns transportistes francesos, o d'aquí, no poden entrar/sortir a la Jonquera per la vaga, podrien denunciar-ho a un tribunal europeu considerant que s'ha incomplert un principi de la UE?

2) Sembla adient una adaptació del dret espanyol al dret europeu per deixar clar qui tindria responsabilitat en aquest cas: els vaguistes o l'estat espanyol? Qui respondria davant la UE?

Sembla que l'única sortida seria una llei de vagues consensuada a Europa, com a mínim adaptada al sector del transport de mercaderies. Algun jurista em pot ajudar?

2 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

) Si uns transportistes francesos, o d'aquí, no poden entrar/sortir a la Jonquera per la vaga, podrien denunciar-ho a un tribunal europeu considerant que s'ha incomplert un principi de la UE?

La seva entrada/sortida no seria per la vaga, seria per la ocupació ilegal d'un espai públic (autopista) per part d'uns 'xxx'. Aquests serien els responsables directes (i l'Estat, per permetre-ho).

El problema és dels camioners i només de l'Estat si es considerés quela seva actuació (o manca de la mateixa) obeeix a 'x' motius (per exemple, dificultar l'accés de mercaderies estrangeres).

2) Sembla adient una adaptació del dret espanyol al dret europeu per deixar clar qui tindria responsabilitat en aquest cas: els vaguistes o l'estat espanyol? Qui respondria davant la UE?

Sense descatar compensacions d'un Estat "pels perjudicis" causats a altri per un conflicte intern, el cert és que la responsabilitat hauria de ser dels infractors.

Respecte d'una llei de vagues consensuada a Europa... si ja és difícil consensuarla a nivell estatal...

A.Orte ha dit...

Gràcies, Daniel. Ara em queda clar.Comparteixo els dubtes sobre la responsabilitat de legislar a la UE quan els estats no ho fan, però de tota manera, la tendència no era fer una UE que la gent se la sentís com a protectora?